Τοξικές οι μάσκες γνωστής εταιρείας; Eίχε «πνιγεί» στο βήχα και ο Μακρόν!

0
401

Το υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας, ανέστειλε την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, τη διανομή μασκών, της εταιρίας DIM, σε δασκάλους, καθώς η ιστοσελίδα Reporterre, υποστηρίζει πως έχει χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή τους το ζεόλιθο αργύρου, ένα βιοκτόνο, που θεωρείται τοξικό.

«Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της εμπειρογνωμοσύνης, που αναμένεται στα μέσα της εβδομάδας ή το επόμενο Σαββατοκύριακο, το υπουργείο Εθνικής Παιδείας, ανακοίνωσε την αναστολή της διανομής των αμφιλεγόμενων μασκών στους δασκάλους», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο εκπρόσωπος του μεγαλύτερου συνδικάτου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Snes-FSU. Aν οι αναλύσεις επιβεβαιώσουν τις υποψίες, τότε οι μάσκες που έχουν διατεθεί στους εκπαιδευτικούς από την αρχή της χρονιάς, θα αντικατασταθούν από άλλες υφασμάτινες από τις 2 Νοέμβριου, που τελειώνουν οι μαθητικές διακοπές του Φθινοπώρου στη Γαλλία.

Ερωτηθείς την προηγούμενη εβδομάδα από το AFP, για το ενδεχόμενο τοξικότητας των μασκών, ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, Ζαν Μισέλ Μπλανκέ, εξήγησε πως ήταν «μια απίστευτη πληροφορία που χρήζει επαλήθευσης».

Είναι με αυτόν τον τύπο της μάσκας, που ο πρόεδρος Μακρόν, είχε σχεδόν πνιγεί από τον βήχα στις 8 Σεπτεμβρίου 2020, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο λύκειο Ολνά, στην πόλη Κλερμον-Φεράν. Ο γάλλος πρόεδρος άρχισε να βήχει έντονα παρόλο που ζήτησε ένα ποτήρι νερό, πριν ζητήσει μια άλλη πιο ελαφριά μάσκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here