Τραμπ: Θα καταστρέψουμε ολοσχερώς τη Β. Κορέα, αν χρειαστεί

0
61

 

«Αν η Αμερική χρειαστεί να υπερασπιστεί τα εδάφη της ή τα εδάφητα εδάφη των συμμάχων της, τότε δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να καταστρέψει ολοσχερώς τη Βόρεια Κορέα», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη.

Αποκαλώντας τον Κιμ Γιονγκ Ουν «πυραυλάνθρωπο» υπογράμμισε ότι βρίσκεται «σε αποστολή αυτοκτονίας για τον εαυτό του και τη χώρα του». Για να προσθέσει ότι «οι ΗΠΑ έχουν υπομονή, αλλά ταυτόχονα είναι έτοιμες να δράσουν -αν χρειαστεί, που ελπίζω να μη χρειαστεί».

Αμέσως μετά επετέθη στο Ιράν, αποκαλώντας το «δολοφονικό καθεστώς», ενώ επέκρινε με σφοδρότητα τη συμφωνία για  το πυρηνικό πρόγραμμά του, η οποία είχε συναφθεί με τη συνδρομή και του Μπαράκ Ομπάμα.

«Είναι μία από τις χειρότερες που έχουν ποτέ συμμετάσχει οι ΗΠΑ, αποτελεί ντροπή για τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ένα δολοφονικό καθεστώς να συνεχίσει τις αποσταθεροποιητικές του δραστηριότητες, αλλά ούτε και να σεβαστούμε μια συμφωνία που χρησιμεύει για να καλύψει την πιθανή υλοποίηση ενός πυρηνικού προγράμματος»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here