Τρεις 3 νεκροί σε 24 ώρες- Συνολικά 13 στην Ελλάδα- Ράγισε η φωνή του καθηγητή Τσιόδρα

0
503

Τρεις ακόμη ασθενείς πέθαναν από επιπλοκές του κορωνοϊού το τελυταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στην Ελλάδα σε 13. Οι 12 είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ενώ ο 13ος ήταν άνω των 80. Ο μέσος όρος των ανθρώπων που άφησαν την τελευταία τους πνοή ήταν τα 76 έτη.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 35  και συνολικά 530 -τα περισσότερα στην Αθήνα. Τα 98 από αυτά είναι απροσδιόριστης προέλευσης.

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 100 άτομα, 18 έχουν διασωληνωθεί. «Πολλοί ακόμα αναμένεται να διασωληνευτούν. Είναι μια σοβαρή νόσος, σοβαρή πνευμονία», ανέφερε εμφανώς συγκινημένος ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. «Μιλάω για τις μανάδες μας, τους πατεράδες μας, τους παπούδες μας».

Η πλειονότητα όσων νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, το 54% είναι άνδρες, ενώ το 47% είναι άνω των 65 ετών.

«Αναμένουμε μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων. Αυτή θα είναι ανάλογη της προσπάθειάς μας και το αν θα τηρήσουμε το μέτρα που έχει πάρει η πολιτεία. Αντιμετωπίζουμε έναν εχθρό που δεν σέβεται ηλικίες και κανείς δεν είναι 100% ασφαλής. Το ίδιο λέμε και για τη γρίπη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει εμβόλιο, ούτε έγκυρη και εγκεκριμένη θεραπεία. Ποιους θέλουμε να προστατεύσουμε; Όλους. Αλλά αυτό είναι αδύνατον με έναν ταχύτατα μεταδιδόμενο ιό», επισήμανε ο κ. Τσιόδρας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

«Οι επόμενες εβδομάδες είναι απόλυτος κρίσιμες και αυτό πρέπει να είναι στο μυαλό όλων μας. Εχουμε λάβει εγκαίρως μέτρα ώστε να μην γίνουμε Ιταλία. Είναι στο χέρι όλων μας να δείξουμε τη μέγιστη υπευθυνότητα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here