Τριγμοί στην ευρωπαϊκή οικονομία -Με ύφεση απειλείται η Γερμανία

0
57

Mαύρα σύννεφα σωρεύονται πάνω από την ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς η Γερμανία βρίσκεται μισό βήμα πριν εισέλθει σε ύφεση, η Γαλλία εμφανίζει σημάδια αποθέρμανσης, ενώ και η Ιταλία δείχνει να μη διαθέτει επαρκή «καύσιμα». Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ με την Κίνα, αλλά και με την Ευρώπη, το ενδεχόμενο Βrexit χωρίς συμφωνία και οι κακές επιλογές της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, προκαλούν σοβαρές αναταράξεις.

Η Άνγκελα Μέρκελ παραδεχθηκε, για πρώτη φορά δημοσίως, ότι υπάρχει ζήτημα. Αρνήθηκε, ωστόσο, ότι υπάρχει ανάγκης λήψης μέτρων.  

«Αυτή τη στιγμή -ελπίζω και γενικά- δεν βλέπω την ανάγκη για μια δέσμη κινήτρων. Δεν θα κάνουμε τώρα το τρίτο βήμα πριν από το πρώτο. Η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε δύσκολη φάση, λόγω των διεθνών εμπορικών διενέξεων, αλλά και των πολλών λαθών. Είναι ανάγκη να συνεχιστούν οι επενδύσεις», είπε.

Πάντως, οι γερμανικές επενδύσεις έχουν υποχωρήσει και θα πληγούν περαιτέρω αν βγει η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απειλεί ότι δεν θα διστάσει νά κάνει τέτοιο στις 31 Οκτωβρίου, αν χρειαστεί. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here