Τριπλές εκλογές τον Μάιο του 2019

0
116

Αποδεκτή έκανε τελικά ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Σκουρλέτης την τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» που κατέθεσαν οι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την ίδια μέρα με τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη ρύθμιση: «α) Ο πρώτος γύρος της εκλογικής διαδικασίας στα αξιώματα της παρ. 1 θα διεξαχθεί την προηγούμενη Κυριακή από την ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των αντιπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του έτους 2019.
β) Σε περίπτωση που δεν έχει αναδειχθεί επιτυχών συνδυασμός, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 33, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται την ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των αντιπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων.»

Την τροπολογία υπογράφουν οι εξής 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

Στέφος Ιωάννης, Αντωνίου Χρήστος, Αραχωβίτης Σταύρος, Βέττας Δημήτριος, Εμμανουηλίδης Δημήτριος, Θραψανιώτης Εμμανουήλ, Κασιμάτη Νίνα, Καστόρης Αστέριος, Κοζομπόλη – Αμανατίδη Παναγιώτα, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, Μορφίδης Κωνσταντίνος, Παπαφιλίππου Γεώργιος, Ριζούλης Ανδρέας, Τσίρκας Βασίλειος, Τσόγκας Γεώργιος.

Σημειώνεται ότι με την αποδοχή της συγκεκριμένης τροπολογίας, ανοίγει «παράθυρο» για τη διενέργεια τριπλών εκλογών (αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές και εθνικές) τον Μάιο του 2019.

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ σε αυτή την εξέλιξη και σε ανακοίνωση αναφέρεται:

«Όσα ευτράπελα παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες με τις διαρκείς αλλαγές στην ημερομηνία διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών, δεν αποτελούν παρά την πιο κραυγαλέα απόδειξη του πανικού της κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι αν συμπέσουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές με τις ευρωεκλογές ή ακόμη και με τις εθνικές εκλογές θα προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες. Ας μην έχει και σε αυτό αυταπάτες. Οσες κάλπες και αν στήσει, όποτε και κι αν τις στήσει, οι πολίτες θα του δείξουν το δρόμο από το Μαξίμου στην Κουμουνδούρου».

«Το αν θα μπορεί να μείνει και στην Κουμουνδούρου, είναι είναι μια άλλη ιστορία…» καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε σχόλιο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter, έκανε λόγο για προχειρότητα :

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here