Τριπλό «ρήγμα» στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην ΚΟ

0
81

Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χθες, καθώς ο πρωθυπουργός δεν φέρεται να έπεισε τους βουλευτές του για την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο. Πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν τις αγωνίες, τους φόβους και τη δυσαρέσκειά τους για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να μειώσει τις συντάξεις από την 1/1/2019 αλλά και το αφορολόγητο έναν χρόνο νωρίτερα σε σχέση με όσα είχαν συμφωνηθεί με τους θεσμούς κατά τη δεύτερη αξιολόγηση.

Πέραν αυτού, η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ είναι ένα δεύτερο καυτό θέμα για την κυβέρνηση καθώς τουλάχιστον τρεις βουλευτές φέρεται πως θα διαφοροποιηθούν στην ψηφοφορία. Πρόκειται για τους Γιώργο Παπαηλιού της Αρκαδίας, Κώστα Σέλτσα της Φλώρινας και Γιώργο Δημαρά των Οικολόγων.

Ένα τρίτο μέτωπο μέσα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι το θέμα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Τη διαφωνία τους για το νομοσχέδιο εξέφρασαν τουλάχιστον δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και το νομοσχέδιο πλέον περιορίζεται στο δικαιωμα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, βουλευτές μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Ουρσουζίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Γεωργία Γενιά, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Γιώργος Ντζιμάνης, Δημήτρης Βέττας, αντιδρούν σ’ αυτήν την προοπτική και μάλιστα προεδοποίησαν ότι θα στείλουν και σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό. Ενόψει αυτού, η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας Θεανώ Φωτίου θα ενημερώσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here