Τρίτη μέρα του πύρινου εφιάλτη στην Εύβοια -Οι πυροσβέστες δίνουν ηρωική μάχη

0
30

Για τρίτη ημέρα συνεχίζει το καταστροφικό έργο της η πυρκαγιά στην Εύβοια και οι πυροσβέστες δίνουν ηρωική μάχη για τη κατάσβεσή της. Το πιο επικίνδυνο μέτωπο κινείται βόρεια του χωριού Κοντοδεσπότι και τα εναέρια μέσα κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού. Από το πρωί επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα του στόλου, ενώ συμμετέχουν επίσης 2 ιταλικά και ένα ισπανικό, που έφτασαν στη χώρα μας μετά το αίτημα για συνδρομή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Το μεγάλο πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή είναι οι αναζωπυρώσεις. Τη νύχτα υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση βορειοανατολικά της Πλατανιάς, την οποία αντιμετώπισαν 382 πυροσβέστες με 98 οχήματα, 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 4 μηχανήματα έργου του στρατού, 10 υδροφόρες και 8 μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και των ΟΤΑ, η Δασική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ και 38 εθελοντές πυροσβέστες με 6 εθελοντικά οχήματα. 

Η Πυροσβεστική εκτιμά ότι η κατάσταση σήμερα είναι σαφώς καλύτερη σήμερα και σε αυτό βοηθά και το γεγονός ότι έχουν πέσει οι άνεμοι. Φοβούνται, πάντως, το ενδεχόμενο ενίσχυσης των ανέμων, λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται από τη Βόρεια Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι ερευνώνται και καταγγελίες για πιθανό εμπρησμό. Μάρτυρες μίλησαν για ένα όχημα και μοτοσικλέτες που βρέθηκαν στην περιοχή και, ίσως, σχετίζονται με τη φωτιά Οι ανακριτικές Αρχές έχουν πάρει μέχρι στιγμής 25 καταθέσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here