Τρομοκρατούν το λαό για να περάσουν το Μνημόνιο-τερατούργημα

44
2419

Τους πρώτους μήνες του 2010, όταν η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου «προετοίμαζε» τον ελληνικό λαό για να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα την προσφυγή στον μηχανισμό του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το βασικό επιχείρημα ήταν η δήθεν επερχόμενη στάση πληρωμών, που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση. Είχαν υποστηρίξει, επίσης, ότι τα ταμεία του κράτους δεν θα είχαν χρήματα για να πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί των κρατικών υπαλλήλων.

Οσοι μίλησαν τότε για εκβιασμό και καλλιέργεια φόβου στο λαό, αντιμετωπίστηκαν -στην καλύτερη περίπτωση- ως γραφικοί, διότι ακούστηκαν και κατηγορίες εναντίον τους, με πιό χαρακτηριστικές ότι επεδίωκαν επιστροφή στη δραχμή ή ότι δεν ήθελαν να αλλάξει η χώρα, που ήταν το προσφιλές αλλά κενό σε ουσία σύνθημα του κ. Παπανδρέου. Εχουν περάσει από τότε 21 μαρτυρικοί μήνες για τις Ελληνίδες και τους Ελληνες… Οχι μόνο δεν έχουν δει σημάδι ελπίδας στον ορίζοντα, αλλά πληροφορήθηκαν ότι έχει αποτύχει το πολυδιαφημισμένο «Πρόγραμμα Σταθερότητας», που εκπόνησαν από κοινού ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και οι επικεφαλείς της Τρόϊκας. Στο μεταξύ, τους 21 αυτούς μήνες, οι πολίτες της χώρας έχασαν το 30-40% και πλέον των εσόδων τους, οι φόροι αυξήθηκαν δραματικά με αποτέλεσμα αρκετοί να έχουν οδηγηθεί σε πτώχευση, ενώ η χώρα …άλλαξε, αλλά προς το χειρότερο.

Δυστυχώς, η ομολογία για την αποτυχία του πρώτου Μνημονίου αντιμετωπίστηκε με κατανόηση από την πλειοψηφία του λαού, αντί της οργής γι’ αυτούς που το σχεδίασαν και απέτυχαν να το υλοποιήσουν. Και το λάθος της μή αντίδρασης, το πληρώνουμε όλοι πολύ ακριβά –εκτός των πολιτικών φυσικά που ευημερούν και συνεχίζουν να ζουν, να δρουν και να αντιδρούν, ως η Ελλάδα να είναι Σαουδική Αραβία.

Ο ελληνικός λαός βρίσκεται πάλι υπό εκβιασμό από τους ίδιους ανθρώπους που οδήγησαν την Ελλάδα στη μέγγενη του Ταμείου. Καθημερινά ακούμε ότι εάν δεν γίνουν αποδεικτές οι απαράδεκτες θέσεις της Τρόϊκα, η Ελλάδα θα πτωχεύσει. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για μία απλή καλλιέργεια τρόμου, και δεν γίνεται με συγκεκαλυμένο τρόπο, όπως την Ανοιξη του 2010. Η απειλή είναι συγκεκριμένη: ‘Η δανειακή σύμβαση ή καταστροφή. Δεν είναι μόνο απαράδεκτοι, και λυπάμαι που ανάμεσα στους εκβιαστές ξεχωρίζουν ελληνικά ονόματα. Εγκληματούν εναντίον του λαού και της χώρας και κατασκευάζουν φοβικούς ανθρώπους, που θα αποδέχονται τις αποφάσεις της «οικονομικής δικτατορίας», που επιχειρεί να χαλιναγωγήσει και να κυβερνήσει την Ελλάδα.

Είναι σημαντικό και ενθαρρύνει τους δανειστές και τους υποστηρικτές τους, το γεγονός ότι ενώ έχουμε ξεπεράσει το σημείο της απόλυτης εξαθλίωσης, δεν αντιδρούμε, δεν βγάζουμε φωνή μεγάλη γι’ αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό και συνεχίζουν να ποδοπατούν το πτώμα της ελληνικής οικονομίας. Μιλούν για μάχες που δίνουν για να μας σώσουν, χωρίς να προσφέρουν την παραμικρή πληροφορία για την ουσία των διαπραγματεύσεων. Η ενημέρωση του λαού γίνεται μέσω των διαρροών προς τους «αχόρταγους» για ειδήσεις συναδέλφους μου, οι οποίοι και τις μεταδίδουν με «πολεμικό» τρόπο ως να έρχεται το τέλος του κόσμου. Και στο μεταξύ, οι κυβερνώντες κάνουν τη δουλειά τους, που είναι η διασπορά φόβου και τρόμου, για να μην αντιδράσει ο λαός. Εχουμε μεγάλη ευθύνη και εμείς οι δημοσιογράφοι. Ναι μεν είναι δύσκολη η εξακρίβωση των πληροφοριών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις δημοσιοποιούμε επειδή η πηγή είναι κάποιος υπουργός, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αυτόκλητου «σωτήρα».

Πέστε μου αν κάνω λάθος… Δεν έπρεπε ο διορισμένος πρωθυπουργός, οι πολιτικοί αρχηγοί, ο υπουργός των Οικονομικών και οι συνεργάτες τους να ενημερώσουν τους πολίτες για τις απαιτήσεις της Τρόϊκα, για τα νέα χαράτσια, για τις επιπλέον περικοπές των μισθών και των συντάξεων; Τα μέτρα το λαό αφορούν. Δεν αφορούν τον κ. Παπαδήμο, τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Καρατζαφέρη, τον κ. Βενιζέλο και την πλειοψηφία των πολιτικών, που ΔΕΝ έχουν επηρεαστεί από την κρίση. Ολοι αυτοί, όπως και τα παιδιά και τα εγγόνια τους, «καλά θα την έχουν». Συζητούν για το μέλλον του λαού οι άνθρωποι που ευθύνονται για το δράμα του. Και είναι οι ίδιοι, που θα εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα-λαίλαπα, για το οποίο δεν ζήτησαν καν τη γνώμη των πολιτών, τους οποίους ήδη έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που αποδείχθηκαν εντελώς ανίκανοι να εφαρμόσουν το πρώτο πρόγραμμα… Πως θα εφαρμόσουν το δεύτερο, που είναι πιό σκληρό και εξαιρετικά δύσκολα θα υλοποιηθεί;

Ισως, όταν διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ο διορισμένος πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί που τον στηρίζουν, να έχουν αποδεχθεί το νέο Μνημόνιο. Είναι δικαίωμά τους να κάνουν ό,τι θέλουν όταν αφορά τους ίδιους και τα δικά τους παιδιά. Ομως, δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα να επιβάλλουν στον ελληνικό λαό, ένα πρόγραμμα που θα απέρριπταν όλοι οι ηγέτες και οι λαοί του κόσμου. Εάν ο κ. Παπαδήμος και οι πολιτικοί αρχηγοί που τον εγκατέστησαν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι τόσο βέβαιοι για το πρόγραμμα-τερατούργημα των δανειστών, ας το θέσουν σε Δημοψήφισμα. Είμαι βέβαιος ότι παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές, ο σοφός ελληνικός λαός θα αρνηθεί να αυτοκτονήσει…

Follow on twitter@mignatiou

44 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καλά τα λέτε κύριε Ιγνατίου ειδικά όσον αφορά την «ποιότητα» της ενημέρωσης του κόσμου από τους πολιτικούς μας της κάκκιστης ώρας. Αλλά πολύ φοβάμαι πως ο ελληνικός λαός έχει ήδη, έτσι ή αλλιώς, αυτοκτονήσει. Όχι τώρα ούτε μία μονάχα φορά -αλλά πολλές και κατ’ εξακολούθηση, όταν μετρώντας αποκλειστικά και μόνο τα ευρώ που είχε κάθε φορά στη τσέπη, ψήφιζε όλα εκείνα τα «νούμερα»-τάχα υπεύθυνους πολιτικούς άντρες, που τού έταζαν τα περισσότερα, το ταχύτερο και με τον λιγότερο δυνατό κόπο.

  Η πρωτοφανής σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανωριμότητα ενηλικών ανθρώπων(των ελλαδιτών ψηφοφόρων), ο καιροσκοπισμός (και) του εκλογικού σώματος, μάς έφεραν εκεί που ποτέ δεν περιμέναμε πως θα φτάσουμε επειδή ανέκαθεν θεωρούσαν εαυτούς «πολύ μάγκες» μπροστά στους ξενέρωτους ευρωπαίους.

  Τελικά όμως, η Λογική νίκησε το Παράλογο. Και η ώρα της Αλήθειας δεν μπορεί παρά να είναι πικρή και δυσβάσταχτη για έναν λαό που ζούσε με τα ψέμματα: των άλλων αλλά και των δικών του.

 2. Δημοψήφισμα: Η πλέον βλακώδης πράξη εν ενεργεία πολιτικού –(το Δημοψήφισμα θα έπρεπε να είχε γίνει τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2010, πριν η χώρα παραδοθεί στον μηχανισμό)
  Μ.Ιγνατίου, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011 («Έρχεται ο επόμενος εκβιασμός των δανειστών»)

  Το πρόγραμμα-τερατούργημα των δανειστών, ας το θέσουν σε Δημοψήφισμα. Είμαι βέβαιος ότι παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές, ο σοφός ελληνικός λαός θα αρνηθεί να αυτοκτονήσει
  Μ.Ιγνατίου, σήμερα.

  Για ποιο λόγο το δημοψήφισμα ήταν τότε η πλέον βλακώδης ενέργεια;
  Για ποιο λόγο τώρα το προτείνετε ως λύση;
  Το διακύβευμα είναι το ίδιο: Η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και η παραμονή ή όχι στο ευρώ.

  Για τις διαπραγματεύσεις του 2010: Δυστυχώς, ο ΓΑΠ – και με δική του ευθύνη- είχε μείνει μόνος του στις διαπραγματεύσεις για 2 χρόνια. Το τι θεωρούσαν οι άλλοι αρχηγοί ρεαλιστικό, το βλέπουμε τώρα που αντί να επιμείνουν σε εκλογές το Νοέμβριο για να κερδίσουν και να εφαρμόσουν άλλα μίγματα πολιτικής, αναγκάστηκαν να μετάσχουν σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με σκοπό την υλοποίηση όσων κατηγορούσαν μέχρι πριν λίγο καιρό.
  Ο Σαμαράς και ο Καρατζαφέρης είχαν πει αρχικά ότι την υποχωρητική και ταπεινωτική για τη χώρα συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου δεν επρόκειτο να την ψηφίσουν ( http://www.iefimerida.gr/news/23628/%CE%BD%CE%B4-%C2%AB%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7%C2%BB ). Δεν αναρωτιέστε γιατί σύρθηκαν σε συγκυβέρνηση για την εφαρμογή της, χωρίς κανείς να τους υποχρεώνει για κάτι τέτοιο; Απειλούν μάλιστα με διαγραφές όσους καταψηφίσουν! Οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι μετά τις εκλογές θα μπορούσε στη χειρότερη περίπτωση για τη ΝΔ να κάνει συγκυβέρνηση με Καρατζαφέρη. Γιατί προτίμησε συγκυβέρνηση αντί για εκλογές το Νοέμβριο; Τρεις μήνες τώρα θα ήταν πρωθυπουργός ο Σαμαράς! Θα μπορούσε να διαπραγματευτεί ο ίδιος επί τρίμηνο, που ξέρει να διαπραγματεύεται όπως κοκορευόταν τη Δευτέρα, μετά τη συνάντηση των αρχηγών. Δεν αναρωτιέστε γιατί δεν το έκανε αυτό;
  Το λάθος λοιπόν, για μένα, του ΓΑΠ είναι ότι ανέλαβε μόνος του την ευθύνη και άφησε τους άλλους να μιλάνε για μίγματα, Ρώσους, Άραβες, Κινέζους, επαναδιαπραγματεύσεις κλπ. δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος, οδηγώντας τους πολίτες στην άρνηση να συμμετάσχουν σε μεταρρυθμίσεις. Οι μεταρρυθμίσεις δεν προχώρησαν με ευθύνη κόσμου και πολιτικών.
  Αν όλα τα μη κομμουνιστικά κόμματα είχαν ενωθεί από την αρχή στην κοινή προσπάθεια, και οι διαπραγματεύσεις λογικά θα είχαν οδηγήσει σε λιγότερο οδυνηρά αλλά ανούσια μέτρα, αλλά και πολλές μεταρρυθμίσεις θα είχαν προχωρήσει, δίνοντας στη χώρα ένα διαπραγματευτικό όπλο, να μπορεί να πει στους δανειστές «ορίστε, κάναμε, το καθήκον μας, οι μεταρρυθμίσεις έγιναν, αλλά το Μνημόνιο είναι σε λάθος δρόμο».
  Το επιχείρημα των ξένων είναι ότι δε μπορούμε να κρίνουμε την ορθότητα του Μνημονίου, γιατί δεν το εφαρμόσαμε καν.
  Από την άλλη, βέβαια, 4 ολοκληρους μήνες έχουμε συγκυβέρνηση, αλλά οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονται όπως και παλιά: κάθε διαπραγμάτευση είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Επομένως, δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν βελτιωμένα τα πράγματα, όσον αφορά τόσο τους όρους του Μνημονίου, όσο και την εφαρμογή τους.

  Φτάνουμε όμως στο σήμερα, όπως έχει διαμορφωθεί πια. Καταρχάς, οι δανειστές εκβιάζουν γιατί ξέρουν (ή νομίζουν) ότι δεν έχουμε εναλλακτική λύση. Αν γνωρίζετε εσείς ή κάποιος άλλος δημοσιογράφος εναλλακτική, πείτε μας ποια είναι να τη μάθουμε. Δημοσιοποιείστε την επισήμως μέσα από τηλεοράσεις, εφημερίδες, ίντερνετ, να βγούμε στους δρόμους και να ανατρέψουμε τη σημερινή κατάσταση.
  Συγκεκριμένα πράγματα όμως.

  Δική μου γνώμη: Η μόνη λύση (για την οποία πιστεύω προσπάθησε ο ΓΑΠ αλλά δεν τα κατάφερε) είναι η συσπείρωση ΟΛΩΝ των χωρών, ή τουλάχιστον των Νότιων, εναντίον της Γερμανίας. Δυστυχώς, όμως, οι άλλες χώρες μας άφησαν μόνους μας, θεωρώντας ότι η Γερμανία δε θα τους πειράξει, ή φοβούμενοι αντίποινα. Ούτε τη λέξη «ευρωομόλογο» δεν τολμούν να ψελλίσουν! Την πατήσαμε κι εμείς, αλλά και αυτοί. Έρχεται η σειρα τους.

 3. Μπράβο σας κύριε Ιγνατίου για το άρθρο σας, για άλλη μία φορά. Είσαστε μία όαση της σημερινής διεφθαρμένης 4ης εξουσίας.
  Δυστυχώς όμως αυτά που λέτε λίγοι ακόμα μπορούν να τα υιοθετήσουν ή και καταλάβουν.
  Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση και έλειψη ικανής παιδείας των ελλήνων για να μπορέσουν να αντιδράσουν και να στραφούν σε κάτι διαφορετικό.
  Με δεδομένο μάλιστα που οι κυβερνώντες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνεχίζουν ακάθεκτοι στους σχεδιασμούς των «αφεντικών» τους, έρχονται πολύ χειρότερες ημέρες για την πλειοψηφία του κόσμου.
  Και να σκεφτείτε ότι ακόμα δεν έχει χρειαστεί (πλην ελάχιστων περιπτώσεων) να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις καταστολής!
  Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Η μαυρίλα ακόμα έρχεται…

 4. APLA BRAVO SAS.
  DISTIXOS ANTHROPOI SAN KAI ESAS EINAI PLEON LIGOI STO XORO. OI PERISOTEROI DIMOSIOGRAFOI APOTELOUN PROEKTASI TON POLITIKON KAI KANOUNE TIN DOULIA TOUS ME GNOMONA TO SYMFERON TOUS KAI TIN TSEPI TOUS.
  DEN XERO PIA EINAI I LISI STO PROVLIMA, ALLA SIGOURA AFTOI POU MAS KIVERNOUN DEN EXOUN TIN DINATOTITA NA TIN VROUNE KAI OUTE NIAZONDE!!
  TO KAKO EINAI OTI AKRIVOS EPIDI O KOSMOS DEN ANDIDRA, OTAN AFTO GINI – POU THA GINI 100% – I ANDIDRASI THA EINAI EKTOS ELENXOU.
  OI ELLINES EINAI SE OLA TOUS YPERVOLIKOI…. ME OTI SYNEPIA EXI AFTO….

 5. το μνημόνιο με θίγει βάναυσα.Συνταξιούχος.Δεν ακούω,όμως,εναλλακτικές λύσεις.Η δραχμή με τρομάζει.Αν αντιμνημονιακός=λύση,μαζί του έως τέλους.Αν αντιμνημονιακός=δραχμή ή σοβιέτ,τότε να μού λείπει.Μπρος βαθύ και πίσω ρέμα.Δυστυχώς.

 6. Κε Ιγνατίου, για πολλοστή φορά με βρίσκεται σύμφωνο. Έχετε δε, αμέριστη την εκτίμησή μου (και το έχω δημοσιοποιήσει με σχόλιά μου σε άρθρα σας), μιας και εξ αρχής έχετε θέσει τα πράγματα στη σωστή τους βάση (αν και η θέση σας ήταν δύσκολη), μη καταφεύγοντας σε ανακρίβειες και ύστερες θεατρινίστικες κωλοτούμπες, όπως η πλειονότητα του σιναφιού σας. Ο λόγος σας όπως πάντα μεστός και καίριος. Πλέον η καίρια ευθύνη ανήκει σε μας. Το άλλοθι «δεν ήξερα» πλέον δεν ισχύει. Η αδράνειά μας πλέον είναι συνενοχή. Πλέον τείνουμε να καταστούμε χειρότεροι από τα λαμόγια που μας κυβερνούν, εξαιτίας της παροιμιώδους αδράνειάς μας. Μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας τα ανθρωποειδή, που δήθεν συσκέπτονται και διαπραγματεύονται και μείς στη κοσμάρα μας. Συσκέπτονται και διαπραγματεύονται, αρχηγοί τριών απο-κομμάτων με τον διορισμένο εκπρόσωπο των δανειστών, που φέρει τον τίτλο του Πρωθυπουργού της χώρας. Και εξ αποστάσεως ο Παπούλιας, ως ταριχευμένος Τουταγχαμών, παρατηρεί την καταστροφή του Κράτους που ηγείται. Μέχρι τον Οκτώβρη μας λέγανε ότι με το κούρεμα και τη νέα δανειακή σύμβαση : α) Θα ήτο βιώσιμο το χρέος, β) θα διασφαλίζονταν η απρόσκοπτη καταβολή μισθών και συντάξεων, γ) εντός του Μαρτίου 2012 θα δημιουργούνταν πρωτογενές πλεόνασμα και δ) θα είμασταν σε θέση να εξυπηρετήσουμε λήξεις ομολόγων περίπου 15 δις εντός του ιδίου μηνός. Τώρα ως δια μαγείας «άκρα του τάφου σιωπή» για τα τρία πρώτα. Από όλους και κυρίως από τα ΜΜΕ. Μας πιπιλάνε τα μυαλά με ένα ομόλογο που λήγει. Με αυτό και μόνο. Σιγά τα ωά ! Ξέρουμε ότι τρέμουν και μόνο στο ενδεχόμενο να τους πούμε το «ούστ» που τους αξίζει. Ξέρουμε ότι δεν τους συμφέρει, γιατί σαν χάρτινος πύργος όλη η Νότια Ευρώπη στην αρχή και Βέλγιο – Γαλλία στη συνέχεια, θα κατακρημνίζονται. Ξέρουμε ότι δεν τους συμφέρει, γιατί έχουν επενδύσει πολλά στις αντίστοιχες χώρες. Ξέρουμε ότι δεν τους συμφέρει, γιατί θα μειωθούν δραματικά οι εξαγωγές τους. Ξέρουμε ότι δεν τους συμφέρει, γιατί θα κατακρημνισθούν τα χρηματιστήριά τους και θα χαθούν τρίς. Δεν το χάφτουμε πλέον κι όμως αδρανούμε. Εγκληματούμε πλέον εμείς σε βάρος της χώρας μας, της αξιοπρέπειάς μας, της ύπαρξής μας, των παιδιών μας. Ακόμη και ξένοι χάκερς (Anonymous) προσπαθούν να μας ξυπνήσουν από το λήθαργο. Κι εμείς τίποτα. Έλληνες, καιρός να αφήσουμε τα πληκτρολόγια και τον καναπέ. Ξένοι κατακτητές και δοσίλογοι πολιτικοί πρέπει να εξοστρακισθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

 7. Δεν έρχεσαι σιγά σιγά και απο εδώ…χρειαζόμαστε τέτοιους δημοσιογράφους…α…και πραγματικά…πως μπορείς να συννενοήσαι με τους MEGAλους συναδέλφους σου..ειναι απορία όλων μας…περιμένουμε το επόμενο άρθρο σου…

 8. Συμφωνώ απόλυτα κ. Ιγνατίου, θέλω να κάνω δύο επισημάνσεις:

  1. Έχετε απόλυτο δίκιο να λέτε πως ο λαός έχει δικαίωμα να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του. Από την αρχή (και όχι σε ακατάλληλο χρόνο, όπως και έγινε με το δημοψήφισμα που πρότεινε ο ΓΑΠ) θα έπρεπε να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός για την πορεία της χώρας, αν δηλαδή θέλαμε να εμπλακούμε σε όλη αυτή τη διαδικασία με το ΔΝΤ, τις δόσεις, τα μέτρα που θα πρέπει κάθε τόσο να παίρνουμε αν δεν πετυχαίνουμε τους στόχους κ.λπ. ή αν θα πρέπει να χαράξουμε μια διαφορετική πορεία. Όπως και να έχει, όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα, θα ήταν αποτέλεσμα της βούλησης ενός λαού και δεν θα μπορούσε κανείς να κατηγορήσει κανέναν για αυτό. Μόνοι μας θα αποφασίζαμε για το μέλλον μας, και αν πράγματι πέφταμε θα το προκαλούσαμε οι ίδιοι.

  2. Το θέμα των διαρροών από τα ΜΜΕ: Θα πρότεινα, λόγω των συνθηκών που επικρατούν, οι δημοσιογράφοι να αποκαλύπτουν και τις πηγές τους όταν διαρρέονται τέτοιες «ειδήσεις» τρόμου. Έτσι, αφ’ ενός οι «αυτόκλητοι σωτήρες» θα είναι πιο προσεκτικοί γιατί αλλιώς θα γίνουν ρόμπα, αφ’ ετέρου αυτοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν τρόμο στον κόσμο θα μείνουν στο περιθώριο. Επιτέλους αυτή η ΕΣΗΕΑ ας κάνει μια ουσιαστική κίνηση.

 9. Ποιος επιτελους θα ενημερωσει το λαό αλλά και ποιος θα συσπειρωσει το λαο τωρα κε Ιγνατίου? γιατι οταν ξεφυγει απ’την καταθληψη και απραγια στην οποια εχει περιελθει , θα ειναι ανεξελεγκτος γιατί θα ειναι ακομα αδαής

 10. Την μεγαλύτερη αντίσταση στον ΓΑΠ την έχουν προβάλλει οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του κόμματος του, αυτοί που από τα χρόνια του πατέρα του τους έβαλαν στο δημόσιο και τους παραχώρησαν σκανδαλώδη προνόμια. Ο Φωτόπουλος από ποιον πολιτικό χώρο προέρχεται, από τη ΝΔ ή μήπως από την αριστερά; Ποιοι πολιτικοί φωτογραφίζονταν μαζί του πριν τις εκλογές; Πόσες φορές κατέβηκε στο δρόμο ο ΓΑΠ όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ξεσήκωνε τους πολίτες απέναντι στις όποιες, αν υπήρξαν τέτοιες, μεταρρυθμίσεις επιχείρησε ο Καραμανλής; Ποιος έφερνε αγρότες από την Κρήτη στον Πειραιά για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις και υποσχόταν 1 δισ. αντί των 500 εκατομ. της ΝΔ; Είναι δυνατόν οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι να δεχθούν τις μεταρρυθμίσεις που πριν τους προέτρεπε να αποτρέψουν; Μπορεί ο λαός να έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν. Ίσως όμως ο λαός να είναι έτσι, χωρίς να θέλω να τους βάλω όλους στο ίδιο τσουβάλι, γιατί έτσι του έμαθαν οι πολιτικοί να είναι. Αυτό πληρώνει ο ΓΑΠ.

 11. Κυριε Ιγνατιου Καλησπέρα. Συμφωνω με το κείμενό σας και αντιλαμβάνομαι οτι μιά ανεξέλελγκτη κοινωνική αντίδραση ενδεχομένως θα μπορούσε να αναστείλει αποφάσεις οδυνηρές για τον τόπο. Ομως ξέρετε οτι ο λαός έχει κουραστεί και κυρίως ΔΕΝ ελπίζει πλέον, Αυτο είναι το χειρότερο! Διότι, μέχρι στιγμής κανείς δεν είπε με λόγια απλά ποιές ΑΚΡΙΒΩΣ θα είναι οι συνέπειες τυχόν άρνησης συμμόρφωσης στις επιταγές των δανειστών, αν και για πόσο καιρό τυχόν δε θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και πότε (μετα πόσο χρλονικό διάστημα) μπορεί να ξεκινήσει οδός ανάπτυξης – ελπίδας. Η άγνοια είναι σύμβουλος αδράνειας, φόβου και απραξίας. Ο,τι ακριβώς έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Οσες φορες Ο Σαμαράς προσπάθησε να εξηγήσει πολιτικές και συνέπειες επί δυόμισυ χρόνια, λοιδωρήθηκε. Σήμερα που επιχειρεί να βοηθήσει κυριολεκτικά με το πιστόλι στον κρόταφο επικρίνεται..Η απειλή της παύσης πληρωμών και της άτακτης χρεωκοπίας δυστυχώς έχει εμπεδωθεί στο μυαλό του μέσου Έλληνα. Μονο με εκλογές θα υπάρξει εκτόνωση, πλην όμως οι υπαίτιοι της καταστροφής της χώρας προσπαθούν να τις αποτρέψουν παση θυσία!

 12. Η άγνοια είναι η μεγαλύτερη τρομοκρατία για τους πολίτες και αυτό το έχουν επιτύχει. Μας έχουν τρομοκρατήσει.
  Δεν αντιδρούμε.
  Απλά περιμένουμε.
  τι?
  Δεν ξέρω…………………….

 13. Επιτέλους μιά φωνή χωρίς υστερόπουλες σκέψεις. Τέλος πάντων Κε Μιχάλη οι άνθρωποι κάτι έχουν στο μυαλό τους, κάτι κακό είναι σίγουρο. Εγώ θα σου πω κάτι που είπε ο ΝΤΕ ΓΚΩΛ όταν τον ρώτησαν ποιόν θεωρεί δυνατό άνθρωπο και απάντησε
  Οι δικοί μας είναι ναιναίκοι.

 14. μόνο με ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ σαν τον Αντώνη τον Σαμαρά και άλλους φερέλπιδες ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ νέους οπως τον Φαήλο Κρανιδιώτη θα μπορέσει η ΕΛΛΑΔΑ να υψώσει ανάστημα στους τοκογλύφους και στους ντόπιους προδότες.

  ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΙΓΝΑΤΙΟΥ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΦΟΒΟ!

 15. Απ ενα κειμενο γεματο με λεξεις το μονο που βλεπω ειναι μπλα μπλα μπλα… Αυτο που θελει σχολιο ειναι » Είμαι βέβαιος ότι παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές, ο σοφός ελληνικός λαός θα αρνηθεί να αυτοκτονήσει…»Το οτι αυτοκτονουμε ειναι το μονο συγουρο οχι τωρα επειδη ηρθαν οι ξενοι αλλα καιρο τωρα το να αυτοκτονησεις ειναι ευκολο το να ζησεις ομως οχι

 16. Συμφωνω με τις εκτιμησεις σου.Το θεμα ειναι να αντιδρασει επιτελους ο Ελληνικος λαος.Πραγματικα
  απορω γιατι τα δεχεται ολα αυτα αδιαμαρτυρητα.Αν δεν σκυψεις δε θα σε καβαλλικεψουν.Το γρηγοροτερο ο ΛΑΟΣ να παρει τη τυχη του στα χερια του. Χαιρετισμους απο Λευκωσια!

 17. απορώ γιατι εχετε πεισθεί ολοι οτι το δημοψηφισμα ηταν σε ακατάλληλο χρόνο , ο λαός λεέι ‘ καλλιο αργά παρά ποτέ, δεν το αφησαν να γίνει γιατί ήξεραν οτι ο λαός ‘θα εδειχνε ωριμότητα’.
  δηλαδή τωρα τι γινεται αποφασίζουν να μας εξαθλιώσουν και πρεπει να βγουμε στο δρόμο ενω αν ψηφίζαμε τότε θα ηταν καταστροφή ? να γιατί δεν βγαίνει τον φόβησαν με την σπεκουλα στο δημοψηφισμα .
  Πάντως ψαχνει εμπνευστές αλλα πού? πολιτικοι για κομματικα οφέλη μιλούν , καναλια? και εσείς π.χ δεν τα λέτε κ Ιγνατίου αυτά το πρωί στο μεγα αλλά ψιλοχαριεντίζεστε με τους παρουσιαστές , μένοντας σθεναρα μόνο στην είδηση, τα άρθρα τα διαβάζουν λίγοι ενω σας ακουν πολλοί.

 18. η εναλλακτική λύση είναι όχι σε αυτή την ευρώπη. Να βγεί ένας μάγκας πολιτικός/ηγέτης και να πει οτι κύριοι ευρωπαίοι πολίτες πιστέψατε σε μια ενωμένη πολυπολιτισμική ευρώπη. Αυτό δεν υπάρχει. Οι δικοί σας ηγέτες αγόρασαν τα δικά μας επισφαλή ομόλογα (με τα δικά σας χρήματα) όχι για να σώσουν την ελλάδα αλλά για να σώσουν τους τραπεζίτες. Ολοκληρος ο Ευρωπαικός λαός είναι θύμα της ευρωπαικής δικτατορίας που απαγόρευουν στην Ελλάδα να κανει εκλογές και διορίζουν προθυπουργό της επιλογής τους. Ζητούν τα αδύνατα: περικοπή 13/14 μισθου στον ιδιωτικό τομεα σε συνδιασμό με μέτρα για την κάλυψη της μαύρης τρύπας από το έλλειμα που θα προκαλέσει η περικοπή αυτή και χωρίς να είναι σε θέση να υπεραμυνθουν με επιχειρήματα του μέτρου αυτού το χρησιμοποιούν ως διαπραγματευτικό όπλο για να περάσουν τα υπόλοιπα.
  1. ΟΧΙ σ’αυτήν την ευρώπη αφού μια τέτοια ευρώπη δεν έχει κανένα μέλλον. Είναι ζήτημα χρόνου να καταρρεύσει.
  2. Μη αποδοχή του δανείου, πρόσκληση για κούρεμα με συμμετοχή ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ιδιωτών (εκτός ασφαλιστικών ταμείων)
  3. υπομονή σε ότι ακολουθήσει…

 19. Υπερεκτιματε τον Ελληνικο λαο κ.Ιγναντιου η απο αγνοια η απο προθεση.Ξερετε,αυτοι οι πολιτικοι στους οποιους αναφερεστε εχουν ο λ α ακριβως τα χαρακτηριστικα του λαου,που θεωρειτε σοφο.Καμμια κοινωνικη,συλλογικη συνειδηση–μονο η παρτη τους (ατομικη συνειδηση)και οι πολιτικοι το κομμα τους,καμμια αγαπη για την χωρα τους γιατι αν ειχαν ,οι μεν πολιτες θα εβαζαν το χερακι στην τσεπη να πληρωσουν κανενα φορο,θα εστελναν κλωτσηδον τους πολιτικους στα σπιτια τους και α ς τ ο υ ς υ π ο σ χ ο ν τ α ν θεσουλες στο δημοσιο και θα εβγαιναν στον δρομο κατα της διαφθορας,της μιζας,της πολιτικης ατιμωρησιας και για τοσα αλλα καυτα προβληματα–ενω οι πολιτικοι θα εδιναν στοιχεια καθαρα και ξαστερα του πλουτισμου τους και των φορολογικων τους δηλωσεων,θα φροντιζαν οι ιδιοι να πετανε στο καλαθι των σκουπιδιων τους ανεντιμους συναδελφους τους,θα πιεζαν για διαφανεια σε ολα τα επιπεδα της πολιτικης ζωης,θα κρατουσαν μια αξιοπρεπη σταση απεναντι στους δημοσιογραφους,θα τους εβαζαν πυκνα συχνα στην θεση τους(αλλα με τετοια διαπλοκη ρολων που να γινει αυτο) και δεν θα αγοραζαν ψηφους με θεσουλες στο δημοσιο.Ειναι οι δυο αντιθετες οψεις του ιδιου ακριβως νομισματος.Και δυστυχως την πληρωνουν καποιοι εντιμοι και σοβαροι πολιτικοι,οπως την πληρωνουν καποιοι εντιμοι και σοβαροι πολιτες.Και στισ δυο περιπτωσεις,ομως, η ποσοστωση ειναι απειροελαχιστη.Η διαφορα των πολιτων και των πολιτικων εγκειται στο γεγονος οτι οι πολιτικοι θα επρεπε να αποτελουν π ρο τ υ π ο παντου και να μην δημιουργουν ποτε αποριες ευλογες και σκωπτικες για οσα πεπραγμενα τους αφορουν την διαφανεια.Κι αν δημιουργουσαν επρεπε το επομενο λεπτο με συνοπτικες διαδικασιες να απομακρυνονταν η εκουσια η ακουσια..Υπουργος παραιτηθηκε στην Αγγλια για …….κληση τροχαιας και ενας αλλος γιατι χρεωσε το Αγγλικο δημοσιο με ελαχιστα χρηματα(ουτε για μπουρμπουαρ στην Ελλαδα)και κατα συνεπεια θεωρηθηκε οτι εξαπατησε τον Αγγλικο λαο με λαθος στοιχεια.Και εδω το παιζουν και προσβεβλημενοι.Αλλα εδω ερχεται η μεγιστη ευθυνη του τυπου,Επρεπε να τους ξεφτιλιζουν τους πολιτικους αυτους,με το παραμικρο παραπτωμα που θα εβλεπαν και να τους οδηγουν ολοταχως στην παραιτηση.Αλλα το κανουν….επιλεκτικα.Γιατι;;;Γιατι ολοι στην ιδια αυλη απλωνουν.Οποτε κ.Ιγναντιου μου γινεται ανακυκλωση αυτου του φαυλου κυκλου και βεβαια συμμετεχουν ευχαριστα και οι πολιτες ,αρκει να παιρνουν κι αυτοι το κατιτις τους.Μολις σταματησε αυτο το κατιτις,καταστραφηκαν τα παντα.Κι ακομα ειμαστε στην αρχη.Γιατι τον κυριο ογκο των ωφελημενων,δλδ τους δημ.υπαλληλους και υπαλληλους των ΔΕΚΟ,τους εχει πειραξει ελαχιστα σε σχεση με την ισοπεδωση του ιδιωτικου τομεα(με την αμεριστη συμπαρασταση ολων των βουλευτων ετσι;;).Ομως τελειωσε και η αγελαδα του ιδιωτικου,τελειωσαν οι φοροι οποτε τωρα τι μενει;;;;Εδω θα αρχισουν τα δυσκολα και οι αληθινα επωδυνες μερες.Προσδεθειτε,γιατι οι αναταραξεις θα ειναι ανεξελλεγκτες.

 20. Καλησπέρα! Δεν θα μπω στην ουσία του άρθρου. Αυτό που θα ήθελα
  να σημειώσω είναι ότι η ´´κωλοτούμπά´´ τείνει να γίνει εθνικό σπορ. Εσείς και οι
  Megaλοι συνάδελφοί σας δεν κατατροπώνατε την πρωτοβουλία
  του ΓΑΠ μετά την συμφωνία της 26ης-10-11 για δημοψήφισμα; Τότε ήταν
  πράξη τρέλας και τώρα πρέπει να αποφασίσει ο ´´ κυρίαρχος ´´ λαός;
  Κάτι μας κρύβετε ή αλλάξαν τα συμφέροντα;

  ΥΓ: ελπίζω να δημοσιευτεί και μία αντίθετη γνώμη

 21. Ακραίο και δεν το περίμενα απο τον κ. Ιγνατίου. Οι εναλλακτικές που είναι; Απο Ιανουάριο εώς Μάιο του 2010 που ήταν ο κ. Ιγνατίου και η τηλεοπτική του στέγη; Όταν, όχι ο διορισμένος αλλά ο εκλεκτός του λαού, που αγωνίστηκαν όλοι να βγει στις εκλογές, έσπρωχνε την Ελλάδα μακριά απο τις αγορές με ανόητες δηλώσεις περί τιτανικού, διεφθαρμένης χώρας κλπ; Με συγχωρείται αλλά μεταξύ ενός πανηλίθιου (στην καλύτερη περίπτωση) εκλεγμένου και ενός σοβαρού διορισμένου προτιμώ το δεύτερο. Εξάλλου 2 χρόνια μας λένε να κόψουμε τις δαπάνες μας και εμείς συνεχώς »σώζουμε» πράγματα για να τα πληρώσουμε 3 μήνες αργότερα στο τριπλάσιο. Κανένα σχέδιο, κανένα πρόγραμμα καμιά στρατηγική. Δραχμή σου ερχόμαστε….

 22. Ώστε οι «κωλοτούμπες» των δημοσιογράφων περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος ξεκινούν από εσάς κ. Ιγνατίου; Εσείς που τσαλαπατούσατε και «πτύατε» επί αυτών που το εξήγγειλαν τον Νοέμβριο, τώρα το προκρίνετε ως λύση στο αδιέξοδο;

  Θέλει θάρρος αλλά και ξεδιαντροπιά να δέχεται τελικά κάποιος τα επιχειρήματα μίας πολιτικής διεξόδου του προσώπου τον οποίο μέχρι τώρα τα Μ.Μ.Ε., διαμορφώνοντας την ίδια ώρα την κοινή γνώμη, κατέστησαν ως αποδιοπομπαίο τράγο της ελληνικής κατάστασης.

  Η εξαγγελία περί δημοψηφίσματος θα δικαιωθεί. Είναι αναπόφευκτο.

 23. Η χώρα έχει πτωχεύσει ήδη για τι πτώχευση μιλάμε…
  Λένε ότι σώζουν τον 13 και 14 ενώ μαθηματικά κόβουνται έτσι κι αλλιώς με βάση τις μειώσεις που
  κάνουν κάθε τρεις και λίγο,
  νομίζω ότι θα πάμε στην κρεμάλα αμαχητί

 24. «Τελευταία ευκαιρία»- Βαρουφάκης έφα…- http://gkdata.gr/?p=11829

  Άλλη μια φορά, τα «μέσα ενημέρωσης», τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό, στενάζουν πάνω από το λάθος ερώτημα. Το ερώτημα δεν είναι αν θα συμφωνηθεί η νέα δανειακή σύμβαση Ελλάδας-τρόικας. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει όταν (κι όχι εάν) δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί η αποτυχία της.

  Το ότι θα αποτύχει είναι δεδομένο. Με την ήδη αποτελματωμένη (εδώ και πολλούς μήνες) βιομηχανική παραγωγή να μειώνεται κατά 11,3% σε έναν μόνο μήνα (Δεκέμβριο), τα δημόσια έσοδα να κατρακυλούν κατά 18% τον επόμενο μήνα (Ιανουάριο), και την ανεργία να πετάει στο 20,9% (από 18.2% τον αμέσως προηγούμενο μήνα), το «πλάνο» του Μνημονίου Νο.2 βρίσκεται ήδη νοκ άουτ στο καναβάτσο της ζωής. Μόνο η ελληνική κυβέρνηση προσποιείται ότι είναι όρθιο. (Μην ξεχνάμε ότι ήταν ένα «πλάνο» που βασίστηκε στην υπόθεση ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2012 η οικονομία θα έχει ήδη σταθεροποιηθεί.)

  Read more… http://gkdata.gr/?p=11829

 25. K.Ιγνατίου.
  Με εκπλήττεται σαν να ζείτε σε άλλο κόσμο καπιταλιστικής πραγματικότητας.
  Αν ο εχθρός τις Αναρχίας είναι η Τρομοκρατία, προσωπικά θα διάλεγα το λιγότερο κακό, όπου θα με έβαζε σε ένα τραπέζι τον πολλών k όχι απομόνωσης, ώστε να έχω το δικαίωμα να αγωνιστώ για κάτι καλύτερο k ας είναι άδικο.
  Αν θεωρείτε πως το κράτος είχε σωστή οικονομική, πολιτική k κοινωνική πορεία πριν τρία χρονια, τότε όλοι οι δημοσιογράφοι k συνεργάτες σας που μας έλεγαν τις αθλιότητες του κράτους, πρέπει να δεχτείτε k να κατακρίνετε ότι ήταν ψεύτες k χαφιέδες κάποιον συμφερόντων, που βασίζονταν σε δημοσιογραφική παραπληροφόρηση.
  Διαβάζοντας τις (ΜΜΕ) δικιές σας είδησης κατέληξα σε προσωπικά συμπεράσματα που έκθετο αυτή τι στιγμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here