Τσακαλώτος: Είσαι αποτυχημένος -Βενιζέλος: Ξεκαβαλίκεψε

0
537

Οξύτατη σύγκρουση, που ποσέλαβε και προσωπικό χαρακτήρα, είχαν στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συζήτηση επί του Προϋπολογισμού.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η χώρα δεν πρόκειται να βγει από το τρίτο Μνημόνιο το επόμενο καλοκαίρι, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, αλλά να μπει στο τέταρτο που έχει ήδη ψηφιστεί. Εννοώντας τη μείωση των συντάξεων το 2018 και την περικοπή του αφορολόγητου το 2019, που θα οδηγήσει σε φορολόγηση ακόμη και εισοδημάτων 450 ευρώ το μήνα.

«Είναι success story η έξοδος από το τρίτο μνημόνιο με είσοδο στο μνημόνιο 4 χωρίς δάνειο και χωρίς τις πλάτες μιας προληπτικής γραμμής στήριξης, όπως αυτή που συμφωνήθηκε το 2014;» αναρωτήθηκε.

Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η απόφαση του Εurogroup λέει πως τον Αύγουστο του 2018 τελειώνει το πρόγραμμα και δεσμεύεται να βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές με περισσότερα χρήματα όχι μόνο για να αντιμετωπίσει ληξιπρόθεσμες αλλά για να δημιουργήσει αποθέματα.

«Δεν έχετε μάθει τίποτα πρέπει να μείνετε άλλα 4 χρόνια στην αντιπολίτευση για να μάθετε τι κάνατε λάθος», σημείωσε, και πρόσθεσε βιτριολικά: «αφού τα κάνατε τόσο καλά και εμείς τόσο κακά γιατί είστε τόσο αποτυχημένος πολιτικός;»

Η απάντηση του κ. Βενιζέλου ήταν εξίσου σφοδρή. «Κύριε υπουργέ, χαίρομαι γιατί είστε επιτυχημένος, αλαζόνας και ανεπίγνωστος. Την απάντηση θα την λάβετε από τον λαό και από τον ιστορικό του μέλλοντος. Ξεκαβαλικέψτε».

Τσακαλώτος: Είσαι αποτυχημένος -Βενιζέλος: Ξεκαβαλίκεψε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here