Τσακαλώτος: Η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται έως τις 21 Ιουνίου

0
56

Ικανοποιημένος από το Eurogroup δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζοντας ότι όλα θα τελειώσουν στις 21 Ιουνίου. Ενημέρωσε ότι οι θεσμοί θα επιστρέψουν στις 14 Μαΐου και υπογράμμισε ότι θα έχουμε ενισχυμένη παρακολούθηση που ουδεμία σχέση έχει με την πιστοληπτική γραμμή.

Αναλυτικά:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το Eurogroup. Υπογραμμίστηκε ότι όλα θα τελειώσουν στις 21 Ιουνίου, που είναι αυτό που θέλαμε. Υπογραμμίστηκε ότι θα έρθουν οι θεσμοί στις 14 Μαΐου στην Αθήνα, για να λήξει έως το Eurogroup του Μαΐου η τεχνική συμφωνία. Υπογραμμίστηκε ότι θα έχουμε μία ενισχυμένη παρακολούθηση, που ουδεμία σχέση έχει με την πιστοληπτική γραμμή, πόσω μάλλον με αξιολογήσεις, όπου οι αξιολογήσεις έχουν και προαπαιτούμενα, έχουν και εκταμιεύσεις. Δεν θα υπάρχει πρόγραμμα, άρα δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα, δεν θα υπάρχουν αξιολογήσεις. Άρα, καμία σχέση η παρακολούθηση με την αξιολόγηση.

Ήταν πολύ ικανοποιημένοι οι θεσμοί με την αναπτυξιακή στρατηγική που παρουσιάσαμε. Έγινε αρκετή κουβέντα για αυτό και πήραμε πολλούς επαίνους ότι κάνουμε κάτι που θα έχει αξιοπιστία, όχι μόνο στις αγορές, αλλά και στην ελληνική κοινωνία με το μείγμα των μέτρων και των παρεμβάσεων που θα κάνουμε.

Και τέλος, η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί και αυτή στις 21 Ιουνίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here