Τσίπρας: Απόλυτη προτεραιότητα στις επενδύσεις

0
29

Συζητήσεις με στελέχη αμερικανικών και διεθνών ΜΜΕ, όπως FT, Bloomberg, Politico, PBS, CNBC, Washington Post, WSJ, είχε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον όπου επεσήμανε πως απόλυτη προτεραιότητα είναι οι επενδύσεις.

Τόνισε ότι η Ελλάδα καταφέρνει και αξιοποιεί τους σημαντικούς πόρους από τα κοινοτικά κονδύλια, ενώ αναφέρθηκε και στη συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, όπου, σημείωσε, υπήρξε απόλυτη συμφωνία στην ανάγκη να κλείσει σύντομα η αξιολόγηση και να συγκεκριμενοποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.

Απέδωσε τις καθυστερήσεις στις διαφωνίες μεταξύ των εταίρων ενώ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για την ανάσχεση του brain drain καθώς και συνολικά για την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους.

Ακόμη σχολίασε την αύξηση του Προϋπολογισμού για την έρευνα στο 1% του ΑΕΠ, τη δημιουργία των ταμείων για τη νεανική επιχειρηματικότητα, την κοινωνική οικονομία, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν σημαντικές πρωτοβουλίες στο επίπεδο των νεοφυών, καινοτόμων, start ups επιχειρήσεων που προσπαθούμε κάθε μέρα να πολλαπλασιάσουμε καθώς είναι κλάδος οικονομίας με τεράστια προστιθέμενη αξία.

Συνομιλώντας με επενδυτές και επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ, οι οποίοι δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα, ανέλυσε τις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τόνισε τη σημασία της στήριξης στον τομέα των επενδύσεων από τις ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here