Τσίπρας: Χρειάζονται μέτρα, όχι απλώς δηλώσεις για την Τουρκία

1
43

«Εκτός από δηλώσεις καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας στην ανατολική Μεσόγειο, πρέπει να ληφθούν και συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία ενδεχομένως θα αναγκάσουν την Τουρκία να σκεφτεί τις συνέπειες αυτής της πολιτικής», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

«Ο στόχος μας είναι η ειρήνη και η συνεργασία. Αλλά ειρήνη και συνεργασία μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσα από την τήρηση του διεθνούς δικαίου. Και το μήνυμα προς την Τουρκία πρέπει να είναι καθαρό. Τώρα, λοιπόν, δηλώσεις καθαρές αλλά και κυρώσεις, ώστε να μη φτάσουμε στο σημείο αύριο να χρειάζονται δράσεις πέραν της διπλωματίας για να προστατεύσουμε το διεθνές δίκαιο. Αυτό πρέπει να αποφύγουμε και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταθεί αρωγός στην Ελλάδα και στην Κύπρο».

«Σήμερα βρίσκομαι στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με βασικό στόχο να πείσω τους μέχρι πρότινος συναδέλφους μου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι είναι απαραίτητο να υπάρξουν και καθαρές δηλώσεις αλλά τα απαραίτητα μέτρα».

ην ανάγκη να υπάρξουν πέρα από «καθαρές δηλώσεις» και «κυρώσεις» απέναντι στην Τουρκία τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στην προπαρασκευαστική σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες.

Ο

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι να μας πει βρε Τσίπρα ηλίθιε…όταν ήσουν εσύ πρωθυπουργός τι έκανες; Χαζοβιολη. Μην μας κουράζεις άλλο πια. Φτάνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here