Τσίπρας κατηγορεί Μητσοτάκη: Κρύβεις τις τουρκικές προκλήσεις -Μαξίμου: Πετάς λάσπη

0
30

Λίγες ώρες πριν συναντηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Αλέξης Τσίπρας τον κατηγόρησε ότι υποβαθμίζει τις τουρκικές προκλήσεις και ακολουθεί πολιτική αδράνειας και κατευνασμού εδώ και 5 μήνες. Μιλώντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ακόμη ότι στην πρώτη τους συνάντηση δεν έθεσε καν το θέμα των προκλήσεων στο Αιγαίο και δεν ζητούσε την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας.

«Εδώ και πέντε μήνες προσπαθεί η κυβέρνηση να υποβαθμίσει τις τουρκικές προκλήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός που συναντήθηκε με τον Ερντογάν τον Σεπτέμβριο και δεν έθεσε το θέμα των προκλήσεων στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση διέρρευσε ότι η συνάντηση πήγε καλύτερα του αναμενόμενου. Όλο το διάστημα η κυβέρνηση έκρυβε τις προκλήσεις, τις άφηνε αναπάντητες και δεν ζητούσε την επιβολή των κυρώσεων και ακολουθούσε πολιτική αδράνειας και κατευνασμού με το βλέμμα στραμμένο στις προσφυγικές ροές», είπε.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε, ακόμη, ότι η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες βρήκε απροετοίμαστη και χωρίς σχέδιο αντιμετώπισης την κυβέρνηση, ενώ σχολίασε με ειρωνικό τρόπο και τη χθεσινή κυβερνητική ασυνεννοησία, όταν πηγές του υπουργείου ‘Αμυνας διέρρεαν ότι θα παγώσουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία και λίγο αργότερα πηγές του Μαξίμου το διέψευδαν.

«Υπάρχει κυβέρνηση και πρωθυπουργός για να αποφασίσει ή ασχολείται μόνο με τα ρουσφέτια και η γνώση τους περιορίζεται στο πώς θα θα διορίσουν κομματικά στελέχη και πώς θα ικανοποιήσουν ρουσφέτια διαφθοράς;».

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων είπε ότι «δεν ανταποκρίνεται ούτε στο αίτημα των Ελλήνων της διασποράς να εκλέγονται, ούτε στην ανάγκη για διαυγή κατοχύρωση της συμμετοχής των Ελλήνων του εξωτερικού στην εκλογική διαδικασία». Πρόσθεσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλει με προτάσεις και τροπολογίες για να υπάρξουν διορθώσεις.

Με σκληρή γλώσσα απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου:

«Μια ακόμα κίνηση πολιτικής ανωριμότητας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Λίγες ώρες πριν από μια σημαντική για τα εθνικά μας συμφέροντα, συνάντηση του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να πετάξει πάλι λάσπη. Μόνον αυτό ξέρει να κάνει. Γιατί τόσος είναι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here