Τσίπρας: Με τη Βολιβία μας συνδέουν κοινοί αγώνες και κοινά ιδανικά

0
37

Η Βολιβία είναι μια μακρινή χώρα, αλλά μας συνδέουν κοινές αξίες, κοινοί αγώνες και κοινά ιδανικά, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στους αγώνες για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη στη Βολιβία και σημείωσε πως γι’ αυτό άξιζε τον κόπο η επίσκεψη του Έβο Μοράλες νωρίτερα στην Ακρόπολη, ένα μοναδικό οικουμενικό μνημείο για όλη την ανθρωπότητα, στην Αθήνα, το λίνο της Δημοκρατίας.

«Το νήμα του κοινού αγώνα των λαών απέναντι σε κάθε μορφής καταπίεση και ολοκληρωτισμό είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να το πιάσουμε όλοι μαζί, απέναντι στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ενώ ζήτησε από τον κ. Μοράλες να μεταφέρει στον λαό της χώρας του τους ειλικρινείς χαιρετισμούς και τα βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης. «Αγαπητέ Έβο, φίλε Πρόεδρε της Βολιβίας, θέλω να μεταφέρεις τους ειλικρινείς χαιρετισμούς και τα βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης στον λαό της Βολιβίας. Θέλω να ευχηθώ κάθε καλό και κάθε προκοπή και μακροημέρευση των προσπαθειών σας για την εδραίωση της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης στη χώρα σας». Τέλος ο κ.Τσίπρας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βολιβίας για την επίσκεψή του στην Ελλάδα και τον ευχαρίστησε «για αυτό το μήνυμα που στέλνεις με την παρουσία σου εδώ στους ευρωπαϊκούς λαούς, στον ελληνικό λαό, ότι οι αγώνες όταν είναι αγώνες για διεκδίκηση σημαντικών διακυβευμάτων, όταν είναι αγώνες που προσανατολίζονται με βάση αξίες και ιδανικά, είναι αγώνες που έχουν αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του ο Έβο Μοράλες, απηύθυνε πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τη Βολιβία. Ο κ. Μοράλες εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι το πρωί επισκέφθηκε την Ακρόπολη και το Μουσείο της Ακρόπολης, σημειώνοντας ότι στην Αθήνα γεννήθηκε η Δημοκρατία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here