Τσίπρας: Ο Τζον Σφακιανάκης είναι το «κρυφό πρόσωπο»

0
204

 

Ένα νέο όνομα έφερε στη δημοσιότητα ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, για την υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι ο μεσάζων Βασίλης Παπαδόπουλος δεν εκπροσωπούσε επισήμως την κυβέρνηση των αγοραστών.

«Ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ριάντ είχε στείλει τηλεγράφημα στον υπουργό Εξωτερικών που έλεγε ότι υπάρχει μια αξιόπιστη πηγή κοντά στον υπουργό Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, η οποία εφέρετο να έχει παραστεί στο υπουργικό συμβούλιο της αραβικής χώρας και η οποία εκτιμούσε πως πρέπει να έρθει ο ίδιος ο υπουργός στην Αθήνα για να διαβουλευθεί, προκειμένου να πάρει η σαουδαραβική πλευρά σε χαμηλότερο τίμημα την αγορά του υλικού», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τον πρέσβη να κατονομάσει την πηγή του -και ενώ είχε προηγηθεί επικοινωνία με τον πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα ο οποίος διαβεβαίωσε ότι πλην των υπουργών ουδείς τρίτος παρίσταται στα υπουργικά συμβούλια της χώρας του. Και φαντάζεστε ότι η πηγή ήταν κάποιος Σαουδάραβας, υπουργός, πρίγκηπας, έστω πριγκηπόπουλο. Κι όμως, ήταν Ελληνας. Η πηγή ήταν ο κ. Τζον Σφακιανάκης απο το Ηράκλειο Κρήτης!», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.»«Άλλος ενδιάμεσος! Που στην καλύτερη περίπτωση ήθελε να βρει μία τιμή καλύτερη για τη σαουδαραβική πλευρά. Στη χειρότερη περίπτωση, τι να φανταστώ εγώ; Το ποιος είναι αυτός, να το βρείτε εσείς. Εγώ το μόνο που βρήκα είναι ότι υπήρξε σύμβουλος αποκρατικοποιήσεων το 2011 επί Παπακωνσταντίνου. Μπορεί να είναι εντιμότατος, αλλά δεν είναι η σαουδαραβική πλευρά όπως ισχυριστήκατε, είναι ενδιάμεσος κι αυτός».

Λίγο αργότερα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι ουδέποτε σύμβουλός του ο Τζον Σφακιανάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here