Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν θα εξαντλήσει την τετραετία

0
53

Βέβαιος ότι η ΝΔ δεν θα εξαντλήσει την τετραετία είναι ο Αλέξης Τσίπρας και εκτιμά ότι ήδη γίνεται επεξεργασία προώρων εκλογών, επειδή η κυβερνητική πολιτική προκαλεί αντιδράσεις.

«Η φθορά της κυβέρνησης έχει αρχίσει, και ήδη στελέχη της ΝΔ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ερωτοτροπούν με την ιδέα να προλάβουν την ανατροπή των συσχετισμών, με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Η πολιτική τους και οι αντιδράσεις που αυτή προκαλεί είναι που τους επιβάλλουν να επεξεργάζονται σενάρια πρόωρων εκλογών. Δεν πρόκειται να έρθει η ανάπτυξη αλλά η κοινωνική αποσταθεροποίηση. Η κοινωνική πλειοψηφία βρίσκεται σε κατάσταση άμυνας και διωγμού. Η απάτη του κ. Μητσοτάκη και για τη μεσαία τάξη έχει ήδη αρχίσει να αποκαλύπτεται», αναφέρει σε συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Και προσθέτει: «Θα την πατήσουν, όμως, γιατί υποτιμούν το γεγονός ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι με απλή αναλογική. Μιλάνε για διπλές εκλογές. Μα τι σκέφτονται να κάνουν; Να πάνε σε εκλογές και να διεκδικήσουν ψήφο, λέγοντας στους ψηφοφόρους ότι η κάλπη δεν έχει αξία, περιμένετε την επόμενη; Θα διακινδυνεύσουν τεράστιες εκπλήξεις. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, την λαϊκή στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ και σε μια κυβέρνηση δημοκρατικής και προοδευτικής συνεργασίας, που δε θα έχει τη ΝΔ ως μέρος της λύσης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί αυστηρή κριτική στο ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι σε πολλά ευνοεί τη Δεξιά και απογοητεύει τους δημοκρατικούς πολίτες. Αισιοδοξεί, πάντως, ότι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν.

«Υπάρχουν οι ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας, υπάρχει και η μέχρι σήμερα στάση τους, που σε πολλά ευνοεί τη Δεξιά και απογοητεύει τους δημοκρατικούς πολίτες. Αυτό είναι παράδοξο. Κάποια στιγμή είναι λογικό να πρυτανεύσει η λογική και το αίσθημα της επιβίωσης. Οι προοδευτικές δυνάμεις δεν μπορούν να έχουν προνομιακές σχέσεις με τη Δεξιά, όπως δε μπορεί να έχουν τα πρόβατα με το λύκο», σημειώνει.

Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here