Τσίπρας: Σημαντικό να έχουμε αριστερόστροφα επιτυχημένα παραδείγματα

0
48

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί είχε στην Πορτογαλία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι σημαντικό να έχουμε επιτυχημένα παραδείγματα, αλλά αριστερόστροφα επιτυχημένα παραδείγματα, όπως η Πορτογαλία και η Ελλάδα. Για μένα το μείζον είναι, όχι μόνο να ολοκληρώσουμε επιτυχημένα τα προγράμματα, αλλά να προστατεύσουμε την κοινωνία, να προσπαθήσουμε να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη και να αντιμετωπίσουμε την ανεργία. Αυτό είναι το σημαντικότερο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας που πρόσθεσε πως «ορισμένες φορές τα νούμερα μπορεί να βγαίνουν, άλλα οι άνθρωποι υποφέρουν».

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι βούληση της Κομισιόν είναι ξεκάθαρα η επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα.

«Το ζήτημα δεν είναι μόνο να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, αλλά να ολοκληρωθεί με την Ελλάδα να επιστρέφει στην ανάπτυξη με βιώσιμο τρόπο, με τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και με κοινωνικές πολιτικές που θα μειώνουν τις ανισότητες» σημείωσε ο Πιερ Μοσκοβισί που υπογράμμισε πως «οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών κατά τη διάρκεια της κρίσης και οι προσπάθειες που έγιναν με τις μεταρρυθμίσεις των οποίων ηγήθηκε η παρούσα κυβέρνηση, πρέπει τώρα να ανταμειφθούν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here