Τσίπρας: Θα σταθούμε δίπλα στους πληγέντες-«Ομπρέλα» στη Δούρου

0
70

«Είναι άχαρο και άθλιο πάνω στον πόνο και στην καταστροφή να προσπαθούν ορισμένοι να εξάγουν πολιτική υπεραξία. Και το λέω αυτό γιατί ακόμα μια φορά όσοι πήραν το λόγο κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση δεν έδειξαν καμία φειδώ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας με τη σειρά του επίθεση στη ΝΔ από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στην πρωτοφανή καταστροφή που προκλήθηκε «όπως είπαν οι επιστήμονες από ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, η συχνότητα του οποίου υπερβαίνει τα εκατό χρόνια». Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί στο πλάι των ανθρώπων που επλήγησαν, κάτι που αποτελεί και χρέος και προτεραιότητα της κυβέρνησης. Επιπλέον, ανακοίνωσε τον σχεδιασμό των απαραίτητων έργων για να ενισχυθεί η αντιπλημμυρική προστασία όχι μόνο στις περιοχές που βίωσαν την καταστροφή αλλά στο σύνολο σχεδόν της Αττικής και σε πολλές περιοχές εκτός λεκανοπεδίου.

«Άκουσα τον κ. Μητσοτάκη να δηλώνει ότι έχουν συντελεστεί διαχρονικά εγκλήματα στη Δυτική Αττική και να μην περνάνε 24 ώρες και ο ίδιος σε μια εκδήλωση στη Λάρισα να ξεχνάει τη λέξη που δήλωσε την προηγούμενη μέρα και να βρίσκει αφορμή να επιτεθεί στην κυβέρνηση και στην περιφερειάρχη» τόνισε και συνέχισε: «Και άκουσα αρκετούς από τα κόμματα που είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης από το 1974 και μετά να παριστάνουν τους τιμητές και αναρωτιέμαι. Που ήσασταν τα προηγούμενα χρόνια; Που μπαζώνονταν τα ρέματα, που έκανα ρουσφέτια οι κυβερνήσεις στους δικούς σας δημάρχους; Που ακόμα και εγκαταστάσεις δημοτικές φύτρωναν πάνω στα ρέματα χωρίς καμία έννοια για τους πολίτες και το περιβάλλον».

«Εκτός αν ισχυρίζεστε ότι όλα αυτά τα κακώς κείμενα συνέβησαν τα 2,5 τελευταία χρόνια που κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα έλεγα κάποιοι να σταματήσουν να προκαλούν και δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό στους ανθρώπους που χάθηκαν και πλήρωσαν τα σπασμένα για παθογένειες δεκαετιών» είπε ο κ. Τσίπρας κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι επιδιώκει πολιτικά οφέλη από την καταστροφή.

Ο πρωθυπουργός στήριξε ανοιχτά την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου η οποία όπως είπε είχε την ατυχία να εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είμαι εδώ για να την υπερασπιστώ, μπορεί να το κάνει και από μόνη της» ανέφερε αλλά τόνισε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2014 έχουν εγκριθεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα 152 έργα 485 εκατ. ευρώ.

«Άκουσα τον κ. Μητσοτάκη σε κάθε φυσική καταστροφή, σε κάθε ατύχημα, σε κάθε ευκαιρία, να κάνει ένα πράγμα, να ζητάει την παραίτηση κάποιου υπουργού. Δεν έχει αφήσει κανένα υπουργού. Αναρωτιόμουν όταν συνέβη η καταστροφή, και μετά την έκπληξη γιατί δεν ζητάει καμία παραίτηση. Ήρθε σήμερα να ζητήσει παραίτηση της περιφερειάρχη. Αυτή η τακτική να καταπιάνεστε διαρκώς από φυσικές καταστροφές, από θεομηνίες, από ατυχήματα και να επενδύετε σε πάνω στην καταστροφή νομίζω ότι τελικά η πλειοψηφία των πολιτών δεν θα το εκτιμήσει θετικά» τόνισε ο κ. Τσίπρας. Στη συνέχεια είπε: «Αυτό είναι δικό σας πρόβλημα αλλά το πρόβλημα που αφορά την πολιτική ζωή είναι ότι έχουμε μια αντιπολίτευση που μέχρι χθες έκανε αντιπολίτευση της πυρκαγιάς και της συμφοράς και σήμερα κάνει της πλημμύρας και της καταστροφής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here