Τσίπρας στο Αγρίνιο: Η απάτη των γκάλοπ τελειώνει την Κυριακή

0
104

Mς τις μεγάλες συγκεντρώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου στη δεκαετία του ΄80 παρομοίωσε ο Αλέξης Τσίπρας τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο, στην οποία μίλησε το βράδι της Δευτέρας, και τόνισε ότι το δίλημμα της ερχόμενης Κυριακής είναι «αν θα συνεχίσουμε έξω από τα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές ή να θα επιστρέψουμε πίσω σε αυτές».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε δεν είναι προεκλογικά δώρα, αλλά μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου το οποίο έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση για τη στήριξη των ασθενέστερων.

«Βγήκαμε από τα μνημόνια, βγάλαμε τη θηλιά από το λαιμό μας και διώξαμε από πάνω μας τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ», είπε. «Τώρα είμαστε σε ξέφωτο και μπορούμε να ορίζουμε το μέλλον μας καλύτερα από κάθε άλλον που έρχεται να μας συμβουλεύσει. Σας καλώ να συνειδητοποιήσετε πως τα μέτρα αυτά, για να υλοποιηθούν, δεν απαιτούν μόνο αριθμό πρωτοκόλλου και μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, απαιτούν την έγκριση τη δική σας, την έγκριση του ελληνικού λαού με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μας νόμιζαν ότι με το ψέμα, τη διαστρέβλωση, τα fake news και την προπαγάνδα θα εξασφάλιζαν την εκλογική τους νίκη, είχαν μιλήσει για εκλογικό θρίμαβο, όμως υποτίμησαν για άλλη μια φορά το κριτήριο, τη γνώση, την εμπειρία και τη νοημοσύνη του λαού μας, που έχει περάσει τόσα και τόσα, σιγά λοιπόν, μη λυγίσει τώρα απέναντι σε αυτούς που παριστάνουν τους λέοντες αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από χάρτινες τίγρεις. Στην παγίδα που έστησαν έχουν πέσει μόνοι τους μέσα, την παγίδα της εικονικής πραγματικότητας, της απάτης των δημοσοπήσεων και των προβλέψεων. Δεν διδάχτηκαν ούτε τον Γενάρη, ούτε τον Ιούλη, ούτε τον Σεπτέμβρη του ‘15 ότι την τελική απόφαση την παίρνει ο λαός. Εδώ και μια τριετία παιανίζουν τα φερέφωνα της διαπλοκής ότι η οικονομία καταρρέει, τα μνημόνια δε τελειώνουν, ότι η κυβέρνηση πέφτει, ούτε εμείς δουλεύουμε δίχως σχέδιο και σκοπό, καταδικασμένοι να αποτύχουμε.Και να λοιπόν που αποδεικνύεται ότι παρά τις δυσκολίες που περάσαμε αυτό το σχέδιο είχε πάντα στο επίκεντρο τους εσάς, τους πολλούς, τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας».

Και πρόσθεσε: «Εμείς ζητάμε να ενώσουμε τους πολλούς, οι ελίτ διχάζουν για να εξυπηρετήσουν τα ιδιοτελή τους συμφέροντα σε βάρος των πολλών. Δεν μας ενδιαφέρει τόσο η πολιτική καταγωγή του καθενός, υπάρχει ένα ευρύ πλειοψηφικό ρεύμα που είναι ενεργό, που αποτελείται από ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικά μετερίζια τις προηγούμενες δεκαετίες – άνθρωποι του μόχθου, παλιοί και νέοι αριστεροί, ένας κόσμος που αισθάνθηκε προδομένος από την πρόσδεση της ύστερης ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στο άρμα του νεοφιλελευθερισμού, μετριοπαθείς, κλπ – που σήμερα εκφράζουν κοινή αγωνία για το μέλλον της χώρας. Η παρουσία σας σε αυτή τη συγκλονιστική συγκέντρωση, η ασφυκτικά γεμάτη πλατεία, δίνει το μήνυμα νίκης’.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here