Τσίπρας: Ο Σαμαράς θέτει σε ομηρία ακόμη έναν Μητσοτάκη

1
99

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απάντησε με σφοδρότητα στις κατηγορίες του προεδρου της ΝΔ εναντίον του οποίου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση όπως κι εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για επανάληψη της ιστορίας ως φάρσα σημειώνοντας πως ο κ. Σαμαράς «θέτει σε ομηρία ακόμη έναν Μητσοτάκη».

«Άκουσα την θεατρικά προσχεδιασμένη αναφορικά με την προαποφασισμένη πρόταση δυσπιστίας τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα επέλεξε να μετατραπεί σε ένα θλιβερό φερέφωνο του πραγματικού Προέδρου της ΝΔ που είναι ο κ. Σαμαράς. Του πρώην πρωθυπουργού που έκτισε όλη του την καριέρα σε ένα ψέμα στο θέμα της ονομασίας των Βόρειων γειτόνων μας. Αν και ήταν ο πρώτος οποίος επισήμως στις 2 Δεκεμβρίου του 1991 απεδέχθη σε επίσημο κείμενο της ΕΟΚ να καταγραφεί με τον όρο Δημοκρατία της Μακεδονίας και ήταν ο πρώτος ο οποίος αργότερα στις 16 Δεκμεβρίου 1991 στην κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΟΚ δεν έθεσε κανένα θέμα προκειμένου να παρθεί μία απόφαση με την οποία η Ελλάδα δεν ήταν σύμφωνη.

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος είναι ο ίδιος που είχε αργότερα το θράσος να σηκώσει τη σημαία του υπερπατριωτισμού και σήμερα έρχεται και παριστάνει τον θεματοφύλακα του Κων. Καραμανλή και του Ανδ. Παπανδρέου όταν με την Πολιτική Άνοιξη έκανε επιθέσεις και στους δύο. Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνετε ως φάρσα και ο κ. Σαμαράς θέτει σε ομηρία και δεύτερο Μητσοτάκη τον Κυριάκο και τον οδηγεί σε συμπεριφορά θεσμικών ακροβασιών την οποία έπραξε με την εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κύριε Μητσοτάκη η πρόταση δυσπιστίας που καταθέτετε είναι καλοδεχούμενη της καλωσορίζω είναι ένα πολύ σημαντικό δώρο που μου κάνετε σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε αυτές τις δύο ημέρες να μιλήσουμε με ονόματα για το ποιος έδωσε τι και πότε. Θα τα πούμε όλα δεν θα γλυτώσετε. Εμπόριο πατριωτισμού δεν κάνετε εσείς στην αριστερά κύριε Μητσοτάκη» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here