Τσουκάτος για το 1 εκατ της Siemens: Πήγαν στο ΠΑΣΟΚ, όχι σε εμένα

0
112

Ο Θόδωρος Τσουκάτος, ο πανίσχυρος «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ στα χρόνια της διακυβέρνησης Κώστα Σημίτη κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, για την υπόθεση Siemens με αφορμή το 1 εκατ. γερμανικά μάρκα που έλαβε από την εταιρεία, το 1999.

Στην απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου τόνισε ότι δεν πήρε τα χρήματα για τον εαυτό του, αλλά τα μετέφερε στα ταμεία του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να τον μετατρέψει σε αποδιοπομπαίο τράγο. «Ζητώ συγνώμη από τον λαό και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ζητήσει συγνώμη από εμένα», είπε. «Τα χρήματα κατατέθηκαν στο εξωτερικό, γιατί δεν υπήρχε άλλος τρόπος και ήρθαν σε δόσεις μέρα μεσημέρι στο γραφείο μου στο ΠΑΣΟΚ, με τους δημοσιογράφους απέξω και τα κατέβαζα στο ταμείο, όπου οι ταμίες- όπως κατέθεσαν- τα μέτρησαν και τα πήραν».

Ερωτηθείς για το εάν γνώριζε ο Κώστας Σημίτης για τα χρήματα απάντησε αρνητικά, υποστηρίζοντας ότι δεν  ασχολείτο με τα οικονομικά του κόμματος. Είπε, πάντως, ότι είχε ενημερώσει και τον ίδιο και τον Γιώργο Παπανδρέου για την πρόθεσή του να πει την αλήθεια για την τύχη του ενός εκατομμυρίου. «Θεώρησα πως το κόμμα θέλει να με κάνει αποδιοπομπαίο τράγο. Δεν ρώτησαν τους ταμίες. Έκαναν  μια γενική δήλωση και ο κ. Παπακωνσταντίνου (σ.σ. τότε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ) έλεγε κάθε μέρα πως τα χρήματα δεν πήγαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Δεν ήθελαν να πάρουν πολιτικό κόστος καθώς πήγαιναν τότε σε εκλογές. Αν το παραδέχονταν θα έχαναν και την κρατική χρηματοδότηση γιατί υπήρχε παραβίαση της εκλογική νομοθεσίας.  Ο κ. Παπακωνσταντίνου,  ο οποίος από αυτό το εδώλιο για τη λίστα Λαγκάρντ, είπε «το κόμμα μου με έριξε στα σκυλιά». Τον καλώ να αναλογιστεί τι έλεγε για μένα, χωρίς καν να με ρωτήσει».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here