Τζανακόπουλος: Αναμένουμε η Άγκυρα να επιστρέψει στον δρόμο της σύνεσης

0
2010

Για την υπόθεση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη χωρίς καν να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες μίλησε μεταξύ άλλων στην συνέντευξή του στο “Έθνος” ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται και πιέζει διπλωματικά και πολιτικά για την ταχύτερη διευθέτηση του ζητήματος και την επιστροφή τους από την Τουρκία
» επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας και τόνισε ότι η κυβέρνηση αναμένει από την Τουρκία «να επιστρέψει σύντομα στον δρόμο της λογικής και της σύνεσης καθώς η στρατηγική της όξυνσης που έχει επιλέξει δεν είναι επωφελής ούτε για την ίδια την Τουρκία ούτε για την ευρύτερη περιοχή μας. Και νομίζω ότι αυτό αργά ή γρήγορα θα το κατανοήσουν οι γείτονες μας».

Με αφορμή τη θέση του κ. Καμμένου για την ονομασία της ΠΓΔΜ τόνισε ότι «σε καμία περίπτωση και κατά κανέναν εύλογο τρόπο δεν μπορεί να συναχθεί από την διαφοροποίηση αυτή απώλεια της εμπιστοσύνης της βουλής προς την κυβέρνηση», προσθέτοντας ότι «αυτό έχει εκφραστεί με τον πιο καθαρό και ευθύ τρόπο και από τον αρχηγό των ΑΝΕΛ». Ανέφερε ωστόσο ότι ο ίδιος θεωρεί πως δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα ως προς την κυβερνητική συνοχή και την υλοποίηση των στόχων που από κοινού έχουν τεθεί.

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας και τη δ’ αξιολόγηση ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως «μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος η ελευθερία στην άσκηση οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής είναι δεδομένο ότι θα διευρυνθεί».

Όπως εξήγησε, η χώρα θα περάσει από τη φάση της επιτροπείας στη φάση της εποπτείας επί των στόχων και πρόσθεσε ότι «η δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αλλά και η πλήρης αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους θα δημιουργήσουν νέα δεδομένα και θα ευνοήσουν πολιτικές αναδιανομής αλλά και ενίσχυσης της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζόμενων. Ολα αυτά θα ενισχύσουν το κοινωνικό στίγμα της κυβέρνησης και θα εμπεδώσουν ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές της συμμαχίες».

Συμπλήρωδε δε όι ότι η κυβέρνηση ολοκληρώνει το πρόγραμμα προσαρμογής με επιτυχία και χωρίς να έχει διαρρήξει τις συμμαχίες της με τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, επισημαίνοντας: «Με αυτό δεδομένο θεωρώ ότι έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ρεύμα νίκης στις εκλογές του 2019».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here