Τζανακόπουλος: Έχουμε μπει σε περίοδο θεσμικής παρακμής

0
69

«Έχουμε εισέλθει σε μια πάρα πολύ σκοτεινή περίοδο θεσμικής παρακμής», υποστήριξε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Μέσα σε ένα μήνα έχουν υποχωρήσει νόμοι, δικαιώματα, η συνταγματική τάξη, το ενωσιακό δίκαιο».

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στο «διορισμό υπουργού που ήταν σύμβουλος της LAMDA DEVELOPMENT για να διαχειριστεί την υπόθεση του Ελληνικού». Επικαλέστηκε τον «διορισμό επικεφαλής της ΕΥΠ, χωρίς, κατά τα φαινόμενα, να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις», έκανε λόγο για «αντισυνταγματική μεθόδευση» κατά του κ. Πολάκη, αλλά για πρόβλημα που δημιουργεί ο «διορισμός του κ. Δημητριάδη, πρώην συνεργάτη του κ. Φλώρου, ανιψιού του κ. Μητσοτάκη, στη θέση του γενικού γραμματέα πρωθυπουργού». 

Μίλησε, επίσης, για κυβερνητική μεθόδευση με στόχο τον «ολοκληρωτικό έλεγχο του κράτους, των δομών, των μηχανισμών του, την υπερσυγκέντρωση εξουσιών και ανέφερε ως παράδειγμα την Ενιαία Αρχή Διαφάνειας η οποία συστήνεται, επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τον καταργεί, για να αντικατασταθεί από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας της οποίας ο επικεφαλής θα οριστεί από την κυβέρνηση, κατά το δοκούν».

Ακόμη χαρακτήρισε βαρύτατο ατόπημα την αναδρομική πρόβλεψη ασυμβιβάστου στην Αρχή Ανταγωνισμού, με στόχο την έξωση της Βασιλικής Θάνου. «Είναι απολύτως αντισυνταγματική διάταξη, η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη να εκκινήσει μια μακρότατη δικαστική ιστορία όπου η Επιτροπή και δικαστήριο της ΕΕ, ενδέχεται να καταδικάσει τη χώρα, πράγμα που έχει συμβεί στο παρελθόν για αντίστοιχο ζήτημα στην περίπτωση της Επιτροπής κατά της Ουγγαρίας. Αν σκοπεύετε να μετατρέψετε την Ελλάδα σε Ουγγαρία του Όρμπαν, να γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here