Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις λαϊκές κινητοποιήσεις

0
53

Προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με στόχο μία αμοιβαία αποδεκτή λύση, στο πλαίσιο που έχει θέσει η Ελλάδα τουλάχιστον από το 2007, δηλαδή για μια σύνθετη ονομασία έναντι όλων και για όλες τις χρήσεις, ανέφερε σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, μιλώντας στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σχετικά με το συλλαλητήριο, σημείωσε ότι «μια κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να λαμβάνει υπόψη τις λαϊκές κινητοποιήσεις, και ειδικά μια μεγάλη κινητοποίηση, ομολογουμένως, όπως ήταν η χθεσινή«.

«Πρέπει όλοι οι πολίτες και τα πολιτικά κόμματα να πουν με σαφήνεια αν το σύνθημα του συλλαλητηρίου -ότι δεν πρέπει να γίνει χρήση του όρου «Μακεδονία» σε καμία περίπτωση- είναι μία θέση που μπορεί να υιοθετήσει η ελληνική εξωτερική πολιτική και αν πρέπει. Ο κ. Μητσοτάκης να αφήσει τον καιροσκοπισμό και να πει με μεγάλη σαφήνεια αν ο ίδιος και το κόμμα του διαγράφει όσα η παράταξή του έκανε από το 2007 μέχρι σήμερα» επεσήμανε κι εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Μίκη Θεοδωράκη αναφέροντας ότι «η πολιτική μετατόπιση του Μίκη Θεοδωράκη σε θέσεις μισαλλόδοξες και πολιτικά ακραίες αποτελεί μια θλιβερή εξέλιξη»

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να διερωτηθεί ο κ. Θεοδωράκης αν τον τιμά ο τρόπος που τον υποδέχτηκαν και τον χαιρέτησαν γνωστά ακροδεξιά στοιχεία και φασίστες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, ενώ, όπως σημείωσε, “ούτε για αστείο, ούτε για σαρκασμό δεν λέγονται αυτά που είπε ο Μίκης Θεοδωράκης στην αρχή της ομιλίας του”.

Επίσης, διερωτήθηκε αν ο Μίκης τα λέει και για τον εαυτό του αυτά που είπε περί αριστερόστροφου φασισμού, ενώ τόνισε ότι είναι υπεύθυνος για το παρελθόν του και αρμόδιος για να αποφασίσει μόνος του για τον εαυτό του.

Σχετικά με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως δεν είχε τίποτα διαφορετικό από τις στάσεις των κυβερνήσεων τα τελευταία δέκα χρόνια.

Από τη στιγμή που δεν είχε προκύψει απολύτως κανένα νέο δεδομένο στη διαπραγμάτευση με τους γείτονες, δεν είχε νόημα να προχωρήσουμε σε ενημέρωση, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας πως, μετά τη συζήτηση με τον κ. Ζάεφ, το πρώτο πράγμα που έκανε ο Πρωθυπουργός ήταν να ενημερώσει αναλυτικά τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση για υποτιθέμενη εν κρυπτώ διπλωματία, και, θεωρώντας ότι θα έχει κομματικά οφέλη, υποστηρίζει συλλαλητήρια με τα οποία πολιτικά δεν συμφωνεί, για να δημιουργήσει προβλήματα στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

Αναφορικά με τη στάση του Π. Καμμένου, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι, παρά το γεγονός ότι έχει εκφράσει προβληματισμούς κι επιφυλάξεις, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει δηλώσει με απόλυτη σαφήνεια πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών καθώς και ότι «ο ίδιος δεν πρόκειται να γίνει Σαμαράς».

Πηγή: ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here