Θεοδωράκης: Ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο των απατεώνων

0
77

«Την ακροδεξιά όσο και να την πλένεις ακροδεξιά μένει. Είστε ανίκανοι να προασπίσετε τα εθνικά συμφέροντα» τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στη Βουλή για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν από την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία έθεσε στη συνέχεια ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ άσκησε εφ’ όλης της ύλης κριτική στον συνέταιρο της κυβέρνησης κ. Πάνο Καμμένο αναφερόμενος στις «επικίνδυνες συμπεριφορές του υπουργού Αμύνης».

Μιλώντας για την πώληση στρατιωτικού υλικού σημείωσε ότι «τα όπλα όπως λένε οι στρατιωτικοί είναι σαν τα ναρκωτικά» καθώς στη μαύρη αγορά εκτοξεύεται η τιμή τους. «Στα φαρμακεία η μορφίνη είναι φτηνή. Στη μαύρη αγορά η τιμή της εκτοξεύεται. Το ίδιο και με τα βλήματα. Υπάρχουν οι επίσημες τιμές και οι τιμές της μαύρης αγοράς. Και τα 300.000 βλήματα που εμείς θα τα δίναμε για 66 εκατομμύρια, στη μαύρη αγορά κάποιος ή κάποιοι θα τα έπαιρναν 200 εκατομμύρια. Έτσι προκύπτουν οι μίζες και γι’ αυτό χρειάζονται οι μεσάζοντες. Εκεί κερδίζουν οι λαθρέμποροι, οι μιζαδόροι και οι διεφθαρμένες εξουσίες» ανέφερε χαρακρηριστικά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «την ακροδεξιά όσο και να την ξεπλένεις ακροδεξιά μένει», ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι φοβούνται να μην στεναχωρήσουν τον κ. Καμμένο «και, επειδή σας πέφτει βαρύ να τον καλύψετε, ανακαλύψατε τώρα τα παιδάκια της Υεμένης για τα οποία δεν είχατε πει κουβέντα όταν το θέμα είχε έρθει στην Βουλή». Και συνέχισε λέγοντας ότι «θέλετε όμως μια ιστορία για τα παράθυρα. Να σας ρωτάνε για τις μίζες και εσείς να λέτε: εμείς δεν εγκρίνουμε τον βομβαρδισμό αμάχων» .

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι «ο εθνολαϊκισμός όταν βγαίνει στην προμετωπίδα της κυβέρνησης, βγαίνει με ευθύνη του κ. Τσίπρα, δεν βγαίνει με ευθύνη του κ. Καμμένου», ενώ επεσήμανε ότι «συνυπεύθυνος για τα λάθη, τις παραλήψεις αλλά και για όλες αυτές τις ενέργειες που δεν είναι τόσο φανερό ότι είναι απλώς λάθη, αλλά είναι κάτι παραπάνω, είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας». Τέλος απευθυνόμενος στον κ. Καμμένο υπογράμμισε ότι «εκπροσωπεί τις καθυστερημένες αντιευρωπαϊκές, συνωμοσιολογικές δυνάμεις» και πρόσθεσε παραφράζοντας μια φράση του Σάμουελ Τζόνσον ότι «ο πατριωτισμός είναι συχνά το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here