Θεοδωράκης: Όχι σε ξαναζεσταμένη σούπα στην Κεντροαριστερά

0
104

Είμαστε αντίπαλοι με τον κ.Τσίπρα αλλά εγώ τουλάχιστον ξέρω να τηρώ τους κανόνες και τα όρια της αντιπαράθεσης, τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο μιλώντας για τη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την ερχόμενη Δευτέρα, η οποία και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής.

Ωστόσο όπως επισημαίνεται από την πλευρά της Σεβαστουπόλεως η συνάντηση γίνεται καθαρά ως συνέχεια της πρότασης νόμου που κατατέθηκε για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ώστε η χώρα να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, κάτι που διαρκώς επισημαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξή του τονίζει επίσης ότι πρέπει «να αφήσουμε τα μεγάλα εθνικά θέματα έξω από τους καθημερινούς εμφυλίους. Οι ώριμοι αντίπαλοι αντιπαρατίθενται και συνυπάρχουν. Και ειδικά στα πατριωτικά θέματα αντιπαρατίθενται, αλλά τελικά συνεννοούνται» ενώ συμπληρώνει ότι «πρέπει όλοι να διαχωρίσουμε τα μείζονα εξωτερικά θέματα από τις εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις».

Για το αν θα μπορούσε το Κίνημα Αλλαγής να «συμπορευτεί» με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Θεοδωράκης ξεκαθαρίζει ότι, τόσο ο ίδιος, όσο και η Φώφη Γεννηματά δεν είναι ρεζέρβες του Αλέξη Τσίπρα και δεν τους ενδιαφέρει να αντικαταστήσουν στην κυβέρνηση τον Πάνο Καμμένο. Εκτίμησε μάλιστα ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα πάνε μέχρι τέλους μαζί με συγκολλητική ουσία τον λαϊκισμό».

Ενόψει του ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογραμμίζει ότι «οι πολίτες περιμένουν μια σύγχρονη πρόταση, όχι μια ξαναζεσταμένη σούπα» και όλοι μαζί «κεντροαριστεροί, φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, οικολόγοι θα φτιάξουμε μια πολιτική πρόταση που θα ξαφνιάσει, θα γοητεύσει και θα δώσει λύσεις», ενώ επισημαίνει ότι, όλες οι πολιτικές αποφάσεις στο Κίνημα Αλλαγής μέχρι σήμερα είναι ομόφωνες.

Σχολιάζοντας τη διαδικασία επιλογής των συνέδρων ο Σταύρος Θεοδωράκης τονίζει ότι «από τον Δεκέμβριο υποστήριζα ότι στο ιδρυτικό συνέδριο πρέπει να εκπροσωπηθούν οι πραγματικές δυνάμεις του χώρου, χωρίς αποκλεισμούς». «Τους θέλουμε όλους στο συνέδριο και όχι κομματικά κουκιά και το ίδιο πρέπει να γίνει και στην Κεντρική Επιτροπή» λέει. Καταλήγει μάλιστα λέγοντας ότι «δεν θα πρέπει να υποκύψουμε στην αρρώστια του παρελθόντος με τις κομματικές λίστες. Αυτές διώχνουν τον κόσμο γιατί κανείς πλέον δεν θέλει να μετέχει σε παρασκηνιακές μάχες και στημένες σταυροδοσίες».

Ενώ μιλώντας για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τον Δήμο της Αθήνας το αφήνει ανοικτό λέγοντας:

«Η πρόταση για υποψηφιότητα στην Αθήνα έχει έρθει από πολλούς φίλους. Στην αρχή το αντιμετώπιζα ως αστείο. Αλλά ακόμη και σήμερα δεν το έχουμε συζητήσει σοβαρά. Αλλωστε οι δημοτικές εκλογές πάνε για τον Νοέμβριο του ‘19. Εχουμε χρόνο λοιπόν, αν και δεν βλέπω να αλλάζουν οι προτεραιότητές μου. Το Ποτάμι είναι μεγάλος έρωτας. Και το Κίνημα Αλλαγής είναι μεγάλη πρόκληση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here