Θεοδωράκης: Τούρκοι ναύαρχοι γελάνε στο Αιγαίο κι εμείς το παίζουμε σκληροί με τα Σκόπια

0
188

Στην υπόθεση της Novartis, τις τουρκικές προκλήσεις αλλά και τα συλλαλητήρια σχετικά με τη Μακεδονία αναμένεται να αναφερθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης στη μεγάλη συνάντηση των αντιπροσώπων του Ποταμιού που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στον Κεραμεικό.

Όπως ανέφερε σε ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο Facebook, ο επικεφαλής του Ποταμιού «Δεν είναι η Ιοκάστη που μας στεναχωρεί. Είναι τα σύννεφα της πολιτικής και της οικονομίας που μας χαλάνε την διάθεση…Τούρκοι ναύαρχοι γελάνε στο Αιγαίο και εμείς το παίζουμε σκληροί με τους βόρειους γείτονες μας» επισημαίνει μεταξύ άλλων προϊδεάζοντας για το περιεχόμενο της ομιλίας του.

Αναλυτικά η ανάρτησή του έχει ως εξής:
Κυριακή 11 το πρωί στην Αθηναΐδα.

Δεν είναι η Ιοκάστη που μας στεναχωρεί. Είναι τα σύννεφα της πολιτικής και της οικονομίας που μας χαλάνε την διάθεση.

Σύννεφα στο χρώμα της μούχλας που δεν κουβαλούν αναζωογονητική βροχή αλλά σκάνδαλα, μηχανορραφίες, ψέματα, λάσπες, απάτες, κλεψιές, σπατάλες… Όπου πέσουν, όλα τα καίνε και άντε μετά να έχεις όρεξη να ψάξεις για την αλήθεια ή να μιλήσεις για δικαιοσύνη.

Και μετά είναι οι «άλλοι» που οργανώνουν συλλαλητήρια – τώρα και στην περιφέρεια. Με ποιανών λεφτά αλήθεια; Τούρκοι ναύαρχοι γελάνε στο Αιγαίο και εμείς το παίζουμε σκληροί με τους βόρειους γείτονες μας.

«Σημαία από νάιλον υψώνουμε σημαία πλαστική, ο κόσμος δεν έχει τίποτε να χάσει και τίποτε να βρει», που τραγουδάει και ο Νιόνιος. Και τι να βρει σε μια Ελλάδα που 860.000 άνθρωποι έχουν χρέη στην εφορία έως 50 ευρώ και 1.340.000 χρωστάνε από 50 ως 500 ευρώ.

Για όλα αυτά θα προσπαθήσω να μιλήσω αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί στην Αθηναΐδα στον Βοτανικό (κοντά στην στάση του μετρό στον Κεραμεικό).

Σε περιμένω.
Γιατί οι καιροί απαιτούν τόλμη και ευθύνη, όχι μόνο από εμένα, αλλά και από εσένα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here