Λάρισα: Τρίχρονος έπεσε από μπαλκόνι- Νοσηλεύεται με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

0
16

 

 Σοβαρή κρίνεται η κατάσταση του 3χρονου αγοριού που έπεσε από μπαλκόνι στη Λάρισα και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκράτειου στη Θεσσαλονίκη.

Το αγοράκι διακομίστηκε, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας διασωληνωμένο, υπό καταστολή, με διάγνωση της βαρύτατης κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης λόγω πτώσης από ύψος 5 μέτρων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ιπποκράτειου, ο απεικονιστικός έλεγχος που έγινε στο νοσοκομείο Λάρισας έδειξε πολλαπλά κατάγματα στο κρανίο και στους οφθαλμικούς κόγχους καθώς και πνευμονικές θλάσεις.

«Ο ασθενής, μετά την εισαγωγή στη Μονάδα και μέχρι σήμερα, εμφανίζει ήπια αιμοδυναμική αστάθεια (χρήζει ινότροπης υποστήριξης). Τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη (υπό καταστολή-αναγλησία) αντιβίωση, γαστροπροστασία και αντιοιδηματική αγωγή. Έγινε εκτίμηση από νευροχειρουργούς και τοποθετήθηκε καθετήρας μέτρησης ενδοκράνιας πίεσης. Μεταφέρθηκε στον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου μας για επανέλεγχο με CT- εγκεφάλου. Η κατάσταση του παιδιού κρίνεται σοβαρή και είναι άγνωστη η πορεία και η εξέλιξή της«, αναφέρει η διοικήτρια του Ιπποκράτειου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here