Βαρουφάκης για Μάγδα Φύσσα: Το ότι δεν ήξερε δεν είναι ουσιαστικό

0
123

Παρότι η Μάγδα Φύσσα δήλωσε δημοσίως ότι δεν είχε ενημερωθεί για την πρόθεση του Γιάννη Βαρουφάκη να την προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας και παρότι ξεκαθάρισε ότι δεν την ενδιαφέρει η εμπλοκή στην πολιτική, ο αρχηγός του ΜέΡΑ 25 ισχυρίζεται ότι πασχίζουν να αποφύγουν την ουσία όσοι επικεντρώνονται στο αν ήξερε εκ των προτέρων το θέμα η κυρία Φύσσα.

«Η Μάγδα Φύσσα, όχι μόνο δεν θίχτηκε, όχι μόνο δεν θεώρησε καπήλευση την πρότασή μας, αλλά την χαρακτήρισε «εξαιρετικά τιμητική»», είπε.

«Χαιρετίζουμε ότι δύο ονόματα γυναικών συζητούνται στη χώρα. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η Μάγδα Φύσσα, το πρόσωπο που, χωρίς να το επιδιώξει, συμβολίζει τον αγώνα εναντίον του φασισμού και ενός κράτους που καθημερινά αποδεικνύεται ανεκτικό απέναντι στην επιθετική μισαλλοδοξία. Στο ΜέΡΑ25 κατανοούμε την αμηχανία προοδευτικών ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν από την ηγεσία τους να υποστηρίζουν τον κ. Παυλόπουλο, προτού ο ελιγμός του πρωθυπουργού τους εγκλωβίσει σε μια άλλη συστημική επιλογή. Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη που απαιτείται για την προώθηση οποιασδήποτε εναλλακτικής υποψηφιότητας. Με συγκίνηση επιλέξαμε μια κίνηση μεγάλης συμβολικής αξίας: Την υπενθύμιση ότι υπάρχει εναλλακτική στην συστημική συγκάλυψη της ακροδεξιάς στροφής της κοινωνίας μας που έφερε η συνεχιζόμενη κρίση. Μια εναλλακτική που, στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, βρίσκει την έκφρασή της στο πρόσωπο της Μάγδας Φύσσα»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here