Βασιλική Θάνου: Δεν παραιτούμαι από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

0
66

«Αν παραιτηθώ από πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θα είναι σαν να συμπράττω στην εφαρμογή μιας παράνομης διάταξης», δήλωσε η Βασιλική Θάνου, μετά την υπερψήφιση από τη Βουλή της ρύθμισης που θεσπίζει αναδρομικό ασυμβίβαστο για πρόσωπα που έχουν θητεύσει ως συνεργάτες πρωθυπουργών, υπουργών και γενικών γραμματέων.

«Πράγματι ήμουν προϊσταμένη του νομικού γραφείου πρώην πρωθυπουργού. Όλοι σε αυτά τα γραφεία, υπηρετούν επιλεγόμενοι από τον πρωθυπουργό ή είναι τεχνοκράτες. Τεχνοκράτης ήμουν κι εγώ. Δεν υπήρξα ποτέ κομματικό πρόσωπο με την έννοια που θέλει να μου βάλει ταμπέλα η ΝΔ. Είμαι υπερκομματικό πρόσωπο, δεν ανήκα ποτέ σε κανένα κόμμα. Η ρύθμιση είναι φωτογραφική, αφορά τη μία από τις 22 Ανεξάρτητες Αρχές που λειτουργούν στο κράτος», είπε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Η κυρία Θάνου παραδέχτηκε, πάντως, ότι παλιότερα είχε εκφράσει την άποψη ότι δικαστικός δεν πρέπει να πηγαίνει αργότερα σε κάποια ανεξάρτητη Αρχή ή κυβερνητική θέση.

«Το 2009, πράγματι, είχα πει ότι ο δικαστής δεν πρέπει μετά να πηγαίνει σε θέση ανεξάρτητης Αρχής ή άλλη κυβερνητική θέση. Από εκεί και πέρα όλη αυτή τη δεκαετία οι περισσότεροι πρόεδροι ανεξαρτήτων Αρχών είναι δικαστές, επειδή όλοι θεωρούν ότι ο δικαστής λόγω της ιδιότητάς του έχει την εμπειρία και τις γνώσεις για να διοικεί μια ανεξάρτητη Αρχή. Αφού λοιπόν είδα ότι αυτό έχει υιοθετηθεί από όλους, δεν έχει κανένα νόημα να επιμένω εγώ», υποστήριξε. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here