Βάσω: Δεν ψηφίζω κατάργηση 13ου & 14ου μισθού‏

0
34

Η Βάσω Παπανδρέου το είχε προαναγείλει από τον Νοέμβριο και τώρα, πλέον, το ξεκαθαρίζει. Δεν πρόκειται να πει «ναι» στην ισοπέδωση των μισθών. Θεωρεί -δικαίως- ότι αν κοπούν ο 13ος και 14ος μισθός θα βουλιάξει η χώρα στην ύφεση.

Η άποψη της πρώην υπουργού και επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα επηρεάσει σίγουρα κι άλλους βουλευτές, οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν έχουν κανένα λόγο να συναινέσουν στο περαιτέρω ψαλίδισμα των εργατικών ειδοδημάτων.

Αν συνυπολογίσουμε, μάλιστα, ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν πρόκειται να επανακλεγούν, θα μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Διαβάστε τι είπε η Βάσω Παπανδρέου στο ΒΗΜΑ:

«Βεβαίως και υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης, όπως υπάρχουν και «κόκκινες γραμμές». Ο κατώτατος μισθός και ο 13ος και 14ος μισθός. Δεν πρέπει να γίνουμε Ινδία για να σωθούμε. Τέτοια σωτηρία είναι χειρότερη απ’ την καταστροφή. Σε ό,τι με αφορά, ψήφισα «ναι» για να πάρουμε την 6η δόση. Και είπα ότι ήταν η τελευταία φορά. Και θα είναι. Αν υπάρξουν τέτοιου τύπου μέτρα, που θα μας οδηγήσουν στον όλεθρο, δεν υπάρχει λόγος σωτηρίας, διότι θα είναι εντός εισαγωγικών«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here