Βενιζέλος: Δέχθηκα χυδαία απειλή διαγραφής μου από τον Παπανδρέου

0
48

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος παραδέχτηκε πως έκανε λάθος τον Ιανουάριο του 2008, όταν υποχώρησε και δεν ίδρυσε τον Όμιλο Προβληματισμού που σχεδίαζε, υπό την απειλή της διαγραφής του από το ΠΑΣΟΚ. Όπως εξήγησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», έκανε πίσω για να μη διασπαστεί το κόμμα, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου τον απείλησε ανοιχτά πως θα τον διαγράψει.

«Πήρα πίσω τη σκέψη για τη δημιουργία ενός ομίλου προβληματισμού, υπό μια απειλή θεσμικά χυδαία, αντιδημοκρατική και βάρβαρη. Αλλά έπρεπε να σεβαστώ την ενότητα της παράταξης. Το αποδέχτηκα κι αυτό, όπως αποδέχτηκα σωρεία άλλων πραγμάτων εις βάρος της εσωκομματικής δημοκρατίας και του πολιτικού πολιτισμού», σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε, όμως, με νόημα: «Αναρωτιέμαι αν αυτό πρέπει να γίνεται. Αν δηλαδή πρέπει να υποχωρούμε, επειδή πρέπει να διαφυλαχθούν μείζονα αγαθά, όπως π.χ. η προοπτική νίκης του ΠΑΣΟΚ το 2009, στην οποία συνέβαλα. Άλλοι δεν την τίμησαν και την εξανέμισαν. Τώρα σας λέω ότι δεν πρέπει να υποχωρούμε».

Τον Νοέμβριο του 2007 είχαν διεξαχθεί οι εσωκομματικές εκλογές, στις οποίες ο Γιώργος Παπανδρέου και στις 29 Ιανουαρίου ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε εξαγγείλει τη ματαίωση ίδρυσης του Ομίλου Προβληματισμού, με τη δήλωση «αφού πρέπει να υποχωρήσει κάποιος, ας υποχωρήσω εγώ, χάριν της ενότητας και της ομοψυχίας της παράταξης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here