Βενιζέλος διαφωνεί με Φώφη-Ψηφίζει ναι σε Προανακριτική

0
119

Υπέρ τής πρότασης τής ΝΔ για σύσταση Προανακριτκής Επιτροπής για τούς υπουργούς Παναγιώτη Κουρουμπλή, Νίκο Ξανθό και Παύλο Πολάκη, θα ψηφίσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαφωνώντας με την απόφαση τής αρχηγού τού κόμματός του, Φώφης Γεννηματά, για «άκυρο».

«Όταν κατά το Σύνταγμα απαιτείται για τη λήψη απόφασης η απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, η άκυρη ψήφος, όπως και η δήλωση «παρών» λειτουργεί ως απορριπτική της πρότασης, δηλαδή ως ψήφος απαλλακτική για τις ευθύνες των τριών υπουργών της σημερινής κυβέρνησης», τόνισε.

«Θα ψηφίσω κατά συνείδηση υπέρ της συγκρότησης επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης που θα διερευνήσει πλήρως την υπόθεση. Άκουσα προηγουμένως με προσοχή και συνεκτίμησα τις τοποθετήσεις των τριών εμπλεκομένων υπουργών. Το ερώτημα που τίθεται σε ψηφοφορία δεν είναι η αποδοχή του σκεπτικού της πρότασης των βουλευτών της ΝΔ, αλλά η κίνηση ή μη της διαδικασίας για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης από επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης. Στις 21 Φεβρουαρίου δεν υπήρχε πρόταση με περιγραφή πράξεων και εξατομίκευση κατηγοριών, όπως επιβάλλει το άρθρο 154 παρ. 3 του Κανονισμού. Σήμερα υπάρχει και ο κάθε βουλευτής μπορεί να ψηφίσει με το δικό του πληρέστερο και ορθότερο σκεπτικό».

Βενιζέλος διαφωνεί με Φώφη-Ψηφίζει ναι σε Προανακριτική

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here