Βενιζέλος: Να καταθέσουν με τα αληθινά ονόματα «Κελέση», «Σαράφης»

0
53

 

Να αρθεί το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Σαράφης» και «Κελέση», για την υπόθεση Novartis, ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ κάλεσε την Προανακριτική της Βουλής να τους εξετάσει πλέον με τα κανονικά τους στοιχεία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ (στο δελτίο με τη Σία Κοσιώνη) τόνισε ότι αυτοί οι μάρτυρες, που ενοχοποίησαν με τις καταθέσεις τους τους 10 πολιτικούς, είναι τα ίδια πρόσωπα που προτάθηκαν από δικηγορικό γραφείο για κατάθεση στις ΗΠΑ, προσδοκώντας οικονομικά οφέλη σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία. Συνεπώς, όσα κατέθεσαν στη εισαγγελία Διαφθοράς στην Ελλάδα είναι άκυρα, σημείωσε. Οι ελληνικοί νόμοι είναι ξεκάθαροι.

Πρόσθεσε δε ότι η Προανακριτική πρέπει να καλέσει τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis κ. Φρουζή επιτέλους να καταθέσει, να καλέσει τους εμπλεκόμενους υπουργούς, εμπλεκόμενα πρόσωπα από  δικαστικό σώμα (γιατί εδώ δεν έχουν ενεργήσει μόνοι τους οι εισαγγελείς διαφθοράς, υπήρχαν εγκρίσεις των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, συνεχής ενημέρωση της τότε εισαγγελέως του Αρείου Πάγου) και πρέπει ο σημερινός εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να βοηθήσει ενεργώντας με μεγαλύτερη έμφαση και μεγαλύτερο δυναμισμό στο πλαίσιο του νόμου ώστε να αποσαφηνιστεί αυτή η πρωτοφανής δικονομική κατάσταση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here