Βερβεσός και Αναστασόπουλος στον β’ γύρο των εκλογών στον ΔΣΑ

0
106

Οι Δημήτρης Βερβεσός και Δημήτριος Αναστασόπουλος πέρασαν στον δεύτερο γύρο των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 3-4 Δεκεμβρίου.

Από τους 20.990 δικηγόρους ψήφισαν 11.633. Στην καταμέτρηση βρέθηκαν 10.816 έγκυρα, 384 άκυρα και 428 λευκά. Η αποχή ανήλθε στο 44,58%.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Δημήτριος Βερβεσός 25,75%
Δημήτριος Αναστασόπουλος 17,42%
Φώτιος Κωτσής 9,69%
Παναγιώτης Περάκης 8,08%
Θεμιστοκλής Σοφός 7,86%
Χριστίνα Κουντούρη 5,88%
Νικόλαος Δαμασκόπουλος 5,35%
Παναγιώτης Γαλετσέλης 5,33%
Άγγελος Βρεττός 4,96%
Βασίλειος Βραχιώτης 3,75%
Θεόδωρος Μαντάς 3,49%
Θεμιστοκλής Χατζηιωάννου 2,44%

Οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία του ΔΣΑ προχώρησαν σε δηλώσεις.

Δημήτρης Βερβεσός:
«Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι σαφές και ξεκάθαρο. Οι δικηγόροι της Αθήνας αποφάσισαν να προχωρήσουν μπροστά με ασφάλεια και σιγουριά, μακριά από κομματικές επιλογές και διαχωριστικές γραμμές. Τα προβλήματα μας δεν έχουν χρώμα. Η λύση τους απαιτεί γνώση, εμπειρία, αποτελεσματικότητα. Είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ στην πρόκληση. Το δικό μου μήνυμα, ενόψει της προσεχούς Κυριακής και Δευτέρας είναι μήνυμα ενότητας. Ενωμένοι θα αγωνιστούμε για το μέλλον και την αξιοπρέπεια των δικηγόρων. Ευχαριστώ πολύ όλους τους συναδέλφους, που συμμετείχαν στις εκλογές και ιδιαίτερα όσους στήριξαν την υποψηφιότητα μου και το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο. Συγχαίρω όλους τους συνυποψήφιους μου για τον ωραίο αγώνα που δώσαμε. Η δύναμη του ΔΣΑ είναι τα μέλη του. Σας καλώ όλους να συμμετέχετε μαζικά στις εκλογές της επόμενης Κυριακής και Δευτέρας. Για δυνατό διεκδικητικό ΔΣΑ. Για το δικηγόρο και την κοινωνία».

Δημήτρης Αναστασόπουλος:
«Ήρθε η ώρα της ανανέωσης για τη μεγάλη αλλαγή. Οι σημερινές αρχαιρεσίες του ΔΣΑ στέλνουν ένα μήνυμα.Ευχαριστώ θερμά κάθε ένα από τους χιλιάδες δικηγόρους που με τίμησαν με την ψήφο τους. Ευχαριστώ επίσης τους συνυποψηφίους μου για τον ωραίο αγώνα. Καλώ όλους τους συναδέλφους σε πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Για να πούμε οριστικά «ναι» στην ανανέωση. Για να τελειώσουμε οριστικά με όσα μας κρατούν στο παρελθόν. Για να κάνουμε ξανά όλοι μαζί τον ΔΣΑ πρώτο επιστημονικό Σύλλογο της χώρας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here