Βίντεο-ντοκουμέντο για την κατάρριψη του Μπόινγκ από πύραυλο

0
116

Βίντεο-ντοκουμέντο με το χρονικό της μοιραίας πτήσης του ουκρανικού Μπόινγκ με διάρκεια μόλις 7 λεπτά, το οποίο κατερρίφθη από την Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν παρασύροντας στον θάνατο 176 άτομα, παρουσιάζουν οι New York Times. Το βίντεο αποτελεί σύνθεση των εικονολήψεων, που έκαναν αυτόπτες μάρτυρες, και των φωτογραφιών από το σημείο της συντριβής. 

Οπως φαίνεται το πρωί της 8ης Ιανουαρίου το Ιράν εκτόξευε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον αμερικανικών στόχων στο Ιράκ, ως πράξη εκδίκησης για τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί.  Οι υπηρεσίες Αμυνας του Ιράν είναι σε επιφυλακή για πιθανή αμερικανική επίθεση.

Στις 06:12 το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Ιμάμ Χομεϊνί» και ακολουθεί την προγραμματισμένη του πορεία ανεβαίνοντας στα 2.500 μέτρα μέσα σε 3 λεπτά. Εκπέμπει κανονικά σήμα, ωστόσο, γύρω στις 06:15 σταματά να λειτουργεί. Το αεροσκάφος  πλήττεται από πύραυλο και τυλίγεται στις φλόγες. Παρόλα αυτά, για λίγα λεπτά εξακολουθεί να πετάει και κάνει αναστροφή προς το αεροδρόμιο. Οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας δείχνει τη στιγμή που προσκρούει στο έδαφος.

 

Στην Τεχεράνη, μετά την αποκάλυψη της αλήθειας, έχει ξεσπάσει κύμα διαδηλώσεων. Χιλιάδες πολίτες ζητούν να καταδικαστούν οι ένοχοι και απαιτούν την παραίτηση του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη, Χαμενεϊ.

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίζεται ότι δεν έγινε προσπάθεια να αποκρυβεί η αλήθεια. 

«Δεν είπαμε ψέματα. Ψέμα είναι να διαστρεβλώσεις την αλήθεια από πρόθεση και συνειδητά. Ψέμα είναι να αποκρύψεις πληροφορίες. Ψέμα είναι να γνωρίζεις ένα γεγονός και να μην το πεις ή να παραποιήσεις την πραγματικότητα. Αυτό που είπαμε την Πέμπτη στηριζόταν σε πληροφορίες που παρουσιάστηκαν στο σύνολο της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπήρχε καμία σχέση ανάμεσα στο δυστύχημα και σε εκτόξευση πυραύλου», είπε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here