Βίζερ: Τουλάχιστον 200 δισ κόστισε ο Βαρουφάκης στην Ελλάδα

0
160

Ο Τόμας Βίζερ, πρώην πρόεδρος τού Euroworking Group, εκτιμά ότι η ζημιά για την ελληνική οικονομία από το πρώτο εξάμηνο τής διακυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ (με την περίφημη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη) φτάνει τα 200 δισ. ευρώ και, μάλιστα, με συντηρητικούς υπολογισμούς.

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μετρηθεί το κόστος της περιόδου Βαρουφάκη, αλλά το πραγματικό κόστος είναι η μείωση του ΑΕΠ», τόνισε στο Φόρουμ των Δελφών. «Αυτό δεν είναι μεγάλο αν το δεις σε μια χρονιά. Πρέπει να δεις που ήσουν το 2014, που είσαι τώρα και που θα μπορούσε να είσαι. Αυτό είναι το πραγματικό κόστος. Γι’ αυτό λέω ότι ένα ποσό των 200 δισ. ευρώ είναι μια ασφαλής εκτίμηση, κάποιοι λένε ότι είναι συντηρητική» είπε στον διάλογο που είχε με τον διευθυντή της Καθημερινής, Αλέξη Παπαχελά.

Όσον αφορά στο τέλος των μνημονίων τον προσεχή Αύγουστο, ο κ. Βίζερ υποστήριξε ότι τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα αν υπήρχε ένα «δίχτυ ασφαλείας», όπως η προληπτική γραμμή στήριξης.

Αναγνώρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν συμφωνεί με κάτι τέτοιο, διότι το θεωρεί νέο πρόγραμμα. Ωστόσο, ο ίδιος εκτιμά ως πιθανό, τελικά, να υπάρξει  προληπτική γραμμή στήριξης την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε «μαξιλάρι ασφαλείας» -το οποίο θα έχει προϋποθέσεις και υποχρεώσεις για τη χώρα, αλλά δεν θα αποτελεί νέο πρόγραμμα όπως το μνημόνιο.

Βίζερ: Τουλάχιστον 200 δισ κόστισε ο Βαρουφάκης στην Ελλάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here