Με το βλέμμα στην κάλπη συγκρούοντ​αι Βενιζέλος – Σαμαράς

0
27

Μιά σύγκρουση απ’ το μέλλον βλέπουμε να εξελίσσεται τα τελευταία 24ωρα, στο περιθώριο των δραματικών διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Σαμαράς και Βενιζέλος ανταλάσσουν δηλητηριώδη βέλη με το μυαλό στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών, όπου πιθανότατα θα αναμετρηθούν ως αρχηγοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αντιστοίχως.

Ο κ. Σαμαράς, βλέπετε, έκαψε πιά το αντιμνημονιακό του χαρτί και προσπαθεί να πιστωθεί, τουλάχιστον, τα όποια θετικά της διαπραγμάτευσης -πράγμα που ακριβώς προσπάθεί να κάνει και ο υπουργός Οικονομικών.

Όλα ξεκίνησαν μετά την πρώτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον Παπαδήμο, όταν ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «παλεύει» για να μη ληφθούν υφεσιακά μέτρα, για να ακολουθήσει διαρροή από τη ΝΔ ότι «χάρη στις δικές του προσπάθειες διασώζονται ο 13ος και 14ος μισθός».

Τ’ άκουσε ο Βενιζέλος -που εκείνη την ώρα είχε μιά ακόμη συνάντηση με την τρόικα- και έγινε «θηρίο». Βγήκε, λοιπόν, και δήλωσε ότι οι δυο μισθοί είχαν διασωθεί 48 ώρες νωρίτερα, στις διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.

Ακολούθησε νέα διαρροή απ’ τη ΝΔ, η οποία εμφάνιζε τον υπουργό Οικονομικών να λέει ψέμματα, με αποτέλεσμα εκείνος να αντιδράσει με μεγαλύτερη οξύτητα, λέγοντας ότι οι διαπραγματεύσεις δε γίνονται μεταξύ Ελλήνων (πρωθυπουργού και πολιτικών αρχηγών, δηλαδή), αλλά μεταξύ Ελλήνων (Παπαδήμου -Βενιζέλου) και τρόικας. Η βολή για τον κ. Σαμαρά ήταν ευθεία.

Η σύγκρουσή τους πήρε ακόμη σκληρότερο χαρακτήρα στο συμβούλιο αρχηγών την Τετάρτη το βράδυ, μπροστά σε Παπαδήμο, Παπανδρέου και Καρατζαφέρη. Ο Βενιζέλος τον κατηγόρησε περίπου ότι μπλοκάρει τη σωτηρία της χώρας με τη στάση του, για να απαντήσει εκείνος κάτι του τύπου «μιλάς εσύ που δεν διαπραγματεύτηκες τίποτα και οδήγησες τα πράγματα εδώ»;

Ο αρχηγός της ΝΔ σηκώθηκε, μάλιστα, να φύγει και τον σταμάτησε ο πρωθυπουργός, ζητώντας ταυτόχρονα απ’ τον υπουργό Οικονομικών να βγει απ’ την αίθουσα.

Πού τα ξέρουμε αυτά οι δημοσιογράφοι;

Το διοχέτευσε η ΝΔ σε μιά προσπάθεια να δείξει ότι ο πρόεδρός της έβαλε στη θέση του τον σχεδόν βέβαιο διάδοχο του Γιώργου Παπανδρέου και μελλοντικό αντίπαλό του στις εκλογές.

Ακολούθησε διαρροή και απ’ το περιβάλλον του υπουργού Οικονομικών, που εμφάνιζε τον κ. Σαμαρά να θέλει να κοροϊδέψει την τρόικα.

Φανταστείτε τι θα ζήσουμε στην προεκλογική περίοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here