«Βόμβες» Ράικου για «Ρασπούτιν» Παπαγγελόπουλο και γνωστή δημοσιογράφο

0
333

Βαρύτατες κατηγορίες απευθύνει η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για την υπόθεση Novartis, καταγγέλλοντας ότι παρενέβαινε διαρκώς στο έργο της και απαιτούσε να στραφεί εναντίον πολιτικών προσώπων, έστω και χωρίς στοιχεία. Η κατάθεση της κυρίας Ράικου στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου διαβιβάστηκε στη Βουλή και θα περιληφθεί στον φάκελο της Προανακριτικής Επιτροπής, η οποία θα συσταθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Το εντυπωσιακό στην αφήγηση της εισαγγελέως είναι ο ισχυρισμός της ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αυτοαποκαλείτο «Ρασπούτιν» -δεν του προσέδωσε το προσωνύμιο κάποιος άλλος. «Επαίρετο για τις ικανότητές του να επικρατεί απέναντι σε όποιον είχε απέναντί του», αναφέρει χαρακτηριστικά. Σημειώνει, μάλιστα, ότι την πίεζε να αποδώσει κατηγορίες σε πολιτικούς και, όταν εκείνη απαντούσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος τους, της έλεγε να το κάνει και ας αποφανθεί αργότερα η Δικαιοσύνη. Ως βραχίονα στη δράση του κ. Παπαγγελόπουλου κατονομάζει, μεταξύ άλλων, την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη, σημερινή προισταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Η κυρία Ράικου εμπλέκει και τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, υποστηρίζοντας ότι την είχε επισκεφθεί δυο φορές στο γραφείο της και την πίεζε και εκείνη να στραφεί εναντίον πολιτικών προσώπων. Μετά δε από κάθε επίσκεψή της την καλούσε τηλεφωνικά ο κ. Παπαγγελόπουλος και επαναλάμβανε όσα της είχε μόλις πει η δημοσιογράφος.

Τι ισχυρίζεται ότι της έλεγε η κ. Παπαδάκου; Ότι υπήρχε βίντεο στο οποίο ο αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής αποκάλυπτε ότι είχε δωροδοκήσει τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο. Όπως επίσης ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο ιδιοκτήτης του Action 24 Διονύσης Παναγιωτάκης είχαν συστήσει off shore, στην οποία συνέρρεαν χρήματα από τη Νοvartis. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here