Βουλευτής φτύνει την κυβέρνηση, τη στηρίζει και νιώθει ωραία…

9
42

Η Θεοδώρα Τζάκρη, του ΠΑΣΟΚ, θα μείνει στην Ιστορία (και για να μη μεγαλοπιανόμαστε, στα παραπολιτικά της) ως μοναδική περίπτωση βουλευτού της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που από το βήμα της Βουλής είπε, χωρίς καμία συνέπεια, ότι ο πρωθυπουργός ξεπουλάει τη χώρα!

Προσέξτε: Θεωρεί ότι ο επικεφαλής της κυβέρνησης ξεπουλάει (όχι απλώς πουλάει) τη χώρα και, παρόλα αυτά δεν αποσύρει τη στήριξή της από το πρόσωπό του.

Ταυτόχρονα, ο αρχηγός του κόμματος της και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν θεωρεί ότι τίθεται κανένα θέμα για τη βουλευτή του. Το ίδιο φαίνεται να πιστεύει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Η πολιτική λογική της εποχής είναι «είπα, ξείπα, χέζω την παρόλα μου»…

Τι συμβαίνει στ’ αλήθεια;

Μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση τα «κουκιά» είναι μετρημένα. Κανείς και καμιά δεν περισσεύει. Το γεγονός αυτό έχει λύσει τις γλώσσες των βουλευτών και έχει απελευθερώσει τη στάση τους στις ψηφοφορίες -ακόμη και στις πιο κρίσιμες.

Πριν από λίγες μέρες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, δεν ψήφισε την καθοριστική διάταξη για τη διαθεσιμότητα και… ούτε γάτα ούτε ζημιά…
Και δεν διεγράφη, και από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δεν επαύθη.

Γιατί, λοιπόν, η Θεοδώρα Τζάκρη να μην ξεφωνίσει δημοσίως τον πρωθυπουργό ο οποίος, μάλιστα, ανήκει στη ΝΔ; Τι να φοβηθεί; Μήπως τη διαγράψουν;

Εδώ ο Κώστας Σκανδαλίδης μιλάει κάθε δεύτερη μέρα για το ενδεχόμενο αλλαγής πρωθυπουργού και δεν…κουνιέται φύλλο.

Συμπέρασμα: Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν, πλέον, ότι δεν μπορούν οι αρχηγοί τους να πάρουν μέτρα εναντίον τους, όσο και αν απειλούν. Θα συνεχίσουν, λοιπόν, να λένε (και, ενίοτε, να κάνουν) ό,τι θέλουν. Λησμονώντας, βέβαια, ότι έτσι κλονίζεται και η προσωπική τους αξιοπιστία.

Επιμύθιο: Η κυβέρνηση στηρίζεται σε οριακή κοινοβουλευτικά, αλλά ανύπαρκτη στ’ αλήθεια, πλειοψηφία. Στην πρώτη -από δω και πέρα- κρίσιμη ψηφοφορία θα απειληθεί με πτώση.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η στάση των βουλευτών που τη στηρίζουν και ταυτόχρονα την αποδοκιμάζουν, συμβάλλει τα μέγιστα στην περαιτέρω απαξίωση του πολιτικού συστήματος και στην ενδυνάμωση των περιθωριακών μορφωμάτων -περιλαμαβανομένης της Χρυσής Αυγής, Είτε τους νοιάζει είτε όχι, είτε το καταλαβαίνουν είτε όχι…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟ Πάνος Κιάμος της καρδιάς μας…‏
Επόμενο άρθροAπό τους δρόμους της Αθήνας #35
Η Άτροπος είναι γειτόνισά μας. Καθενός και καθεμιάς από μας. Εργάζεται με μειωμένες στο μισό αποδοχές, έχει ήδη περάσει στην ανεργία ή δεν μπορεί καν να βρει την πρώτη της δουλειά. Είναι 30, 40 ή 50 χρονών και δυσκολεύεται πολύ να τα βγάλει πέρα. Σπούδασε, προσπάθησε, ήλπισε, επένδυσε στη γνώση και το ταλέντο. Και τώρα σκέφτεται το ενδεχόμενο να μεταναστεύσει. Όπως έκαναν στη δεκαετία του '60 οι γονείς της, που πήγαν ως ανειδίκευτοι εργάτες (γκασταρμπάιτερς) στη Γερμανία...

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το πνεύμα σου κοπελιά….
  Από την μία πλευρά κατακρίνουμε την κομματική πειθαρχία, μιλάμε για βουλευτές πρόβατα τα οποία πηγαίνουν στοιχημένα και ζυγημένα, άγονται και φέρονται στις βουλές του παντοδύναμου πρωθυπουργού και από την άλλη μόλις εκφράσουν κάτι διαφορετικό ή καταψηφίσουν κάποιο άρθρο, αμέσως αρχίζουμε να λέμε ότι κάνουν ότι θέλουν και έχουν σηκώσει μπαιράκι…. Τελικά θέλουμε ανεξάρτητους βουλευτές, που να έχουν την δύναμη του λόγου τους και της ψήφου τους ή δεν θέλουμε; Η ελευθερία λόγου και ψήφου έχει και τις συνέπειές της ξέρεις….. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα….. Και μπορεί σε γενικές γραμμές να στηρίζω μία κυβέρνηση, αλλά δεν σημαίνει ότι είμαι υποχρεωμένος να συμφωνώ σε όλα όσα κάνει αυτή η κυβέρνηση….. Μπορεί σε κάτι να έχω αντίθετη άποψη….. Αυτή η ομογενοποίηση και η κομματική πειθαρχία είναι ένας από τους λόγους που οδηγηθήκαμε σε αυτό το σημείο…..

 2. Η πολιτική παρουσία των Βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ εξαντλείται στην μηχανική ψήφιση μέτρων σχετικών με την εφαρμογή των μνημονίων. Οι διαδικασίες εντός των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης έχουν ατονίσει .Η επαφή με την κοινωνία είναι προβληματική , η τηλεοπτική τους παρουσία σε συνδυασμό με τον πολιτικό λόγο που εκφέρουν φτωχή.Οι όποιες αντιδράσεις τους εξαντλούνται δε στην λογική είπα, ξείπα και όλα έχουν καλώς.

  Ο Εκβιασμός μέσω της υπενθύμισης της λίστας στην κατάρτιση των συνδυασμών δεν φαίνεται να πτοεί και πολλούς καθώς διαπιστώνουν πως με μια προκλητική στάση δύναται να διασφαλίσουν το ηθικό πλεονέκτημα , κομβικής σημασίας για την αναγνωρισιμότητα τους κα ιτην υστεροφημία τους .

  Η Τεχνητή διαμόρφωση της σύμπνοιας των κοινοβουλευτικών ομάδων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί καθώς άπαντες γνωρίζουν πώς η ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι βολικότατο άλλοθι καθώς καθιστά απαγορευτική την όποια διαγραφή.Καθιστά όμως προβληματική και την αξιοπιστία σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό επίπεδο.Συμβάλλει δε τα μέγιστα σε συνδυασμό με την βιομηχανία παραγωγής Προεδρικών διαταγμάτων και την υποβάθμιση της βουλής στην Απαξίωση του πολιτικού συστήματος και στην ενίσχυση του Νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής

 3. Κατά τα άλλα, όταν μιλάει ο Στουρνάρας για κουρασμένους βουλευτές, έχει άδικο….αναρωτιέμαι καμιά φορά, αν οι μεταρρυθμίσεις δε γίνονται λόγω της ανικανότητας των υπουργών, η πιο πολύ εξαιτίας της γνώσης τους ότι τίποτε μη σοβιετικό δεν θα ψηφιζόταν από τους φωστήρες του κοινοβουλίου…

  ζούμε μία πραγματική τραγωδία, αντάξια βέβαια της ελληνικής ιστορίας…σε καμία απο τις δραματικές περιόδους του έθνους δε γεννήσαμε μια φωτισμένη ηγεσία….όλες ήρθαν μετά, πάνω στη στάχτη της καταστροφής….για να δούμε, θα επαναλάβουμε τη φάρσα;

 4. Δεν ειναι τυχαίο ότι η κυρία είναι μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου….ψηφίστηκε γιατί αυτό που εκφράζει αντιπροσωπεύει το μέσο Ελληνα (συγγνώμη για τη φρασεολογία, αλλά δε μπορούσα να βρω κάτι πιο αντιπροσωπευτικό): μαγκιά, κλανιά και κώλος φυσαρμόνικα……

 5. Όλα είναι σωστά αυτά που λέτε, ωστόσο είναι απορίας άξιο ποιοί τύποι πάνε και δίνουν την ψήφο τους σε κατινάρες, μηδενικής αξιοσύνης και ανύπαρκτης αξιακής υπόστασης σαν την κυρία αυτή. Τούς αρκεί και μόνον που είναι «του κόμματος»;(εκτός κι αν υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που θεωρούν πως είναι -αν μη τι άλλο- «κόμματος»… -οπότε… άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου)

 6. Εδώ φαίνεται η πίεση που ασκείται στην ιδεολογία όλον τον βουλευτών που προσπαθούν να στηρίξουν μια κυβέρνηση που προσχεδιασμένα έπρεπε να προχωρήσει στον εκβιαστικό συμβιβασμό μιας ανωτέρας δύναμης ώστε να κυβερνηθούμε σωστά ως κράτος k όχι σαν μια μπανανιά που είχε τους τσιφλικάδες τον οθωμανών τον βασιλιάδων, τον πολυεθνικών να μας κυβερνούν τα τελευταία χρονια τις φαινομενικής Ελληνικής δημοκρατίας τον βολεμένων k υποστηριχτές τον ίδιον που μας έφεραν εδώ.
  Όσο k αν φαίνεται αστείο πιστεύω πως οι νέοι βουλευτές έχουν εγκλωβιστεί στην σωτηρια τις πατρίδας με τα ψηφίσματα που υποχρεώνονται να κάνουν. κάτι σαν να λέμε εμπρός γκρεμός k πίσω ρέμα. Προσπαθούν να πολεμήσουν τον εσωτερικό ox8ro μας τους ιδιους τους εαυτούς μας με διαφορες πολιτικές προσπαθώντας να κοροϊδέψουν εσωτερικούς εξωτερικούς ox8rous ταυτοχρόνως.
  Εκτιμώ τι νοημοσύνη του Λαου μας πως έχει την ικανότητα να βοηθήσει αυτά τα νέα παιδιά που προσπαθούν, παραμερίζοντας τις ακραίες σειρήνες του κακού μας εαυτού.
  Ο Ελληνισμός έχει ρίζες, κορμό αιωνόβιας ελαίας με καρπό διασπαρμένο παντού, αυτό είναι που τους δυσκολεύει εφόσον προσπάθησαν επαναλειμμένως να μας αφανίσουν αλλα έχουν καταλάβει πως δεν μπορούν, εκτος k αν το καταφέρουμε να το κάνουμε μονη μας όπως μας έχουν προσχεδιάσει γνωρίζοντας την ιστορία μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here