«Βουτιά» στις βάσεις δείχνουν οι βαθμοί των πανελλαδικών

0
28
PHASMA/M.KARAGIANNIS ÁÍÁÑÔÇÓÇ ÂÁÈÌÏËÏÃÉÙÍ ÔÙÍ ÐÁÍÅËËÁÄÉÊÙÍ ÅÎÅÔÁÓÅÙÍ

Βουτιά στις βάσεις εισαγωγής στις σχολές της θετικής και της τεχνολογικής κατεύθυνσης δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των επιδόσεων των υποψηφίων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που δημοσιοποιήθηκαν το μεσημέρι από το υπουργείο Παιδείας αλλά και σε όλα τα λύκεια της χώρας οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ-Β΄ (στα κοινά με τα ΓΕΛ μαθήματα).

Όπως αναμενόταν τα σημαντικά δυσκολότερα θέματα φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στα μαθηματικά και τη φυσική επηρεάζουν προς τα κάτω τις βάσεις για τις σχολές που αυτά τα μαθήματα δίνουν το εισιτήριο.

Οι βάσεις επηρεάζονται φέτος και από τους μεγάλους περιορισμούς που έχουν τεθεί στις μετεγγραφές, συνεπώς αναμένεται μεγαλύτερη πτώση στις σχολές της περιφέρειας σε σχέση με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς τα τελευταία χρόνια, πολύ λιγότεροι υποψήφιοι δηλώνουν τις περιφερειακές με την ελπίδα να πάρουν μετεγγραφή σε κεντρικό ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Σχεδόν 8 στους 10 μαθητές έγραψαν κάτω από τη βάση στη φυσική τεχνολογικής κατεύθυνσης ΙΙ  (79,17%) εκ των οποίων οι μισοί βαθμολογήθηκαν από 0 έως 5. Το αντίστοιχο περσινό ποσοστό ήταν περίπου 69%.

Πολύ χαμηλές επιδόσεις καταγράφονται στα στατιστικά και για τα μαθηματικά της ίδιας κατεύθυνσης. Φέτος το  69,97% των μαθητών έγραψαν από 0 έως 10 ενώ πέρυσι το ποσοστό τους δεν ξεπέρασε το 60%.

Στην θεωρητική κατεύθυνση το μάθημα που δυσκόλεψε περισσότερο τους μαθητές ήταν τα αρχαία όπου σχεδόν ένας στους δύο (49,66%) έγραψε κάτω από τη βάση.

Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α΄, καθώς και των ΕΠΑΛ-Β΄ (μαθήματα ειδικότητας) θα αναρτηθούν την Πέμπτη την ίδια ώρα σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας.

Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι συμμετείχαν στις φετεινές πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει μέχρι τις 26-6-2015 να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).

Επισημαίνεται ότι μέχρι την Τρίτη 7 Ιουλίου οι  υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here