Βούτσης για Novartis: Δεν αποσύρουμε Τζανακόπουλο-Πολάκη

0
38
Greek Minister of Interior and Administrative Reconstruction Nikos Voutsis arrives for a cabinet meeting at the parliament in Athens, on Tuesday, May 12, 2015. Officials say Greece has completed a 757 million euro ($844 million) debt payment to the International Monetary Fund, despite an acute cash shortage that could come to a head within the next two weeks. (AP Photo/Petros Giannakouris)

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει τη Δευτέρα τους τελικούς χειρισμούς στην υπόθεση του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη, των οποίων την εξαίρεση από την Προανακριτική για τη Novartis ζήτησαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει αποφασισμένος να μην προχωρήσει στην αντικατάσταση των 2 βουλευτών με άλλα πρόσωπα, όπως τον κάλεσε με επιστολή του ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Για το κλίμα που επικρατεί στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προϊδέασε σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. 

«Τυπικά, το τι θα γίνει θα το ξέρουμε αύριο, θα το αποφασίσουμε», είπε στον Αντέννα. «Ωστόσο, Είναι σαφές ότι δεν αποσύρουμε τους βουλευτές μας. Σίγουρα δεν θα σταλούν άλλοι για να τους αντικαταστήσουν. Ο χρόνος μπορεί να δώσει σωφροσύνη και στην άλλη πλευρά, για να μην πάμε σε έκρυθμες καταστάσεις».

Και πρόσθεσε: «Μπορεί μόνο να στηριχθεί, με επιχειρήματα που είναι απολύτως έωλα, σε μια διάταξη ότι αν ήταν ήδη κάποιοι μάρτυρες. Τέτοιο ζήτημα δεν υπάρχει. Ουδέποτε εκλήθησαν να μαρτυρήσουν για αυτή την υπόθεση. Είναι αδιανόητη η επιμονή της πλειοψηφίας της επιτροπής. Για αυτό ο πρόεδρος της Βουλής προσπαθεί τυπικά να κρατήσει μια απόσταση από τα τεκταινόμενα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here