Βούτσης: Το βασικό είναι η έξοδος της χώρας από τις μνημονιακές δεσμεύσεις

1
155

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε στις φονικές πυρκαγιές και επικεντρώθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη περίοδο. Όπως τόνισε, «να αντιληφθούμε ότι η ζωή συνεχίζεται, βεβαρημένη από μια τραγωδία βέβαια, αλλά συνεχίζεται, και όλοι θα κριθούμε από το πρόγραμμα που θα διαμορφώσουμε για την Ελλάδα μετά την κρίση. Θα πρέπει τα μέτρα που θα πάρουν οι αρχές να είναι αποδεκτά από την κοινωνία, να υπάρχει η συναίνεση, η ανοχή και η βοήθεια από την κοινωνία».

«Υπάρχει μια εμμονή σε μια ατζέντα που δεν συμπεριλαμβάνει το μεγάλο κάδρο όπως την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, ποινικές διαδικασίες σε εξέλιξη, αλλά κι αλλά θέματα που είναι στην πραγματική ατζέντα της πραγματικής ζωής όπως η μείωση της ανεργίας» σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής και επεσήμανε ότι η χώρα πρέπει να μείνει πολιτικα και οικονομικοκοινωνικά σταθερή στις ράγες μίας ασφαλούς εξόδου και να μην υπάρξουν τακτικισμοί και αιφνιδιασμοί πάνω στα αποκαΐδια.

Το βασικό σημείο είναι η έξοδος της χώρας από τις μνημονιακές δεσμεύσεις, είπε και ανέφερε την πρόσφατη εκτίμηση του οίκου Fitch, την οποία χαρακτήρισε ως θετικό μήνυμα.

Όπως είπε την 1η Οκτωβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός και στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα είναι έτοιμος ώστε να είναι σαφής σε όλα τα ζητήματα που άπτονται αυτού.

Το βίντεο από το Πρώτο Θέμα

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αξιολόγησε άραγε η Fitch τα 4 χρόνια στγνής λιτότητας που μας φόρτωσε χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ _ΑΝΕΛ για να πάρει την εξουσία; Αξιολόγησε την ανικανότητα των Βαρουφάκη, Τσίπρα, Καμμένου που με ανόητες πολιτικές και εφαρμογή των ιδεολογισμών τους μας φόρτωσαν με 100δις επιπλέον χρέος; Αξιολόγησε τους 23 νεκρούς στη Μάντρα, τους 94 νεκρούς στο Μάτι και το Ν. Βουτζά; Και τι βαθμό έβαλε σε αυτό το ανίκανο μπουλούκι που φτιάχνεται από 3% Συριχαίους, 3% ΑΝΕΛ και 24% παλαιοκομματικούς του ΠΑΣΟΚ; ΒΒ- Ο λαός θα να δει πού θα τους στείλει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here