Βέμπερ: Πολιτικοί κρατούμενοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

1
97

Τον οριστικό τερματισμό της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην ΕΕ ζητεί ο πρόεδρος της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ, προτεινοντας ειδική συνεργασία σε επιμέρους τομεις κοινού ενδιαφέροντας και παράλληλα χαρακτηρίζοντας «πολιτικούς κρατούμενους» τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς στις τουρκικές φυλακές.

Σε συνέντευξή του στο protothema.gr, ο κ. Βέμπερ υπογραμμίζει πως εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν καταλήξουν σε μια συμφωνία για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης εντός του 2018, υπάρχει ο κίνδυνος επαναφοράς των συνοριακών ελέγχων, της αποτυχίας του χώρου Σένγκεν και της αμφισβήτησης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές του 2019, τις οποίες χαρακτήρισε «ιστορικές για το μέλλον της ΕΕ.».

Αναφορικά με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, ο κ. Μάνφρεντ Βέμπερ εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος, υποστηρίζοντας ότι ενώ η Ελλάδα εφαρμόζει σωστά τις συμφωνίες του προγράμματος στήριξης, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ενδιαφέρεται περισσότερο για τις δημοσκοπήσεις και την πολιτική της επιβίωση παρά για την εφαρμογή ενός φιλόδοξου επενδυτικού προγράμματος.

Πηγή: protothema.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here