Χαστούκι Τραμπ σε Ερντογάν: Διπλασιάζει τους δασμούς σε τουρκικές εισαγωγές

0
69

Τον διπλασιασμό των δασμών σε εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από την Τουρκία αποφάσισε ο Ντόναλντ Τραμπ και το ανακοίνωσε μέσω twitter:

«Μόλις εξουσιοδότησα τον διπλασιασμό των δασμών για χάλυβα και αλουμίνιο όσον αφορά στην Τουρκία, καθώς το νόμισμά τους, η τουρκική λίρα, κατρακυλά γρήγορα έναντι του πολύ ισχυρού δολαρίου μας. Οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν είναι καλές αυτή την στιγμή», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αντέδρασε διαμηνύοντας ότι «δεν θα χάσουμε τον οικονομικό πόλεμο». Ζήτησε μάλιστα από τους συμπατριώτες του να ανταλλάξουν τα ξένα νομίσματα που διαθέτουν και να στηρίξουν την τουρκική λίρα.

«Με τη βοήθεια του Θεού, θα ξεπεράσουμε τις καταστροφές και, επιπλέον, θα διεξάγουμε με επιτυχία τον οικονομικό πόλεμο», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Αν έχετε δολάρια, ευρώ ή χρυσό στο προσκέφαλό σας, πηγαίνετε στις τράπεζες για να τα ανταλλάξετε με τουρκικές λίρες. Είναι μια εθνική μάχη. Θα είναι η απάντηση του έθνους μου σε εκείνους που μας κήρυξαν οικονομικό πόλεμο».

Στο μεταξύ, η τουρκική λίρα αημείωσε νέο ιστορικό χαμηλό στην ισοτιμία της απέναντι στο δολάριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here