Ξέχασαν οι Γερμανοί ποιος γέννησε τον Χίτλερ

23
90

Όλο το τελευταίο διάστημα προσπαθώ να δώσω μια λογική απάντηση στο ερώτημα «τι στ’ αλήθεια θέλουν να κάνουν οι Γερμανοί με την Ελλάδα».

Γιατί είναι τόσο επιθετικοί απέναντί μας, ενώ είχαν (και εξακολουθούν να έχουν) την ευκαιρία να εμφανιστούν ως σωτήρες;

Είναι δύσκολο να ερμηνεύσει κανείς τη στάση τους. Ηλίθιους, σίγουρα δεν τους λες, ούτε επιπόλαιους και προχειρολόγους.

Άρα;

Έχω την αίσθηση ότι πίσω από τη βάναυση αυτή συμπεριφορά κρύβεται, η εδραιωμένη  βεβαιότητά τους πως ο ελληνικός  πολιτικός κόσμος είναι παντελώς ανίκανος για οποιαδήποτε ρήξη με το παρελθόν, καθώς και, μια βαθειά τιμωρητική διάθεση για όλους τους Έλληνες.

Από πέρυσι ήδη οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ, στο συνέδριό τους, διετύπωναν την εκτίμηση ότι «οι Έλληνες πολιτικοί ούτε θέλουν ούτε μπορούν και, κατά συνέπεια, η χώρα πρέπει να περάσει σε ευρωπαϊκή επιτροπεία, ώστε να προχωρήσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις». Τις τελευταίες μέρες το επανέφερε δημοσίως ο Αντικαγγελάριος Ρέσλερ, για να μοιραστεί τελικά ως επίσημη θέση του Βερολίνου στο Euroworking group -όπου βρήκε αμέσως αρωγούς τους Ολλανδούς και του Φινλανδούς!   Ακόμη και ο φιλέλληνας πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, δήλωσε ότι «η Γερμανία, που δίνει τα περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, δε μπορεί να μη συμμετέχει στη λήψη των αποφάσεων».

Αντιληπτό; Τους δώσαμε επί δυο χρόνια όλα τα δικαιώματα. Καμιά ουσιαστική προσπάθεια συρρίκνωσης του υδροκέφαλου κράτους, καμιά αποκρατικοποίηση, πλήρης αποτυχία στη σύλληψη της φοροδιαφυγής, μηδενικό αποτέλεσμα στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Κατάλαβαν, λοιπόν, ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα τους κοροϊδεύει, επειδή δε θέλει να συγκρουστεί με το πελατειακό κράτος  που το ίδιο έχει χτίσει. Και πέρασαν στην άλλη άκρη, με την πρόταση για ορισμό Επιτρόπου –ανθύπατου.

Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με τον Πόλ Τόμσεν  του ΔΝΤ, αποφάσισαν να επιβάλουν νέα, εξαιρετικά σκληρά μέτρα για τους Έλληνες εργαζόμενους, επισημαίνοντας σε όλους τους τόνους ότι, σε διαφορετική περίπτωση, δε θα εγκρίνουν το νέο δάνειο.

Ο μειλίχιος υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, αισθάνεται ειλικρινά δυστυχής αυτές τις μέρες διότι δε μπορεί να απαντήσει στον αλαζόνα και αυθάδη υπάλληλο του ΔΝΤ, όπως του αξίζει.

Αλλά πέραν του ύφους, τι επί τοις ουσίας προτείνουν Γερμανοί και  ΔΝΤ; Μια αδιέξοδη πολιτική, στην οποία επιμένουν πάσει δυνάμει.

Ισοπέδωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, παρότι ξέρουν ότι έτσι θα γιγαντωθεί η ύφεση.

Και κατάργηση κάθε έννοιας εργασιακού δικαιώματος, με την πρόταξη σχεδίου που θα εφαρμοζόταν σε Οικονομίες με βαριά βιομηχανία και μεγάλες επιχειρήσεις, και  πάντως όχι σε χώρα που στηρίζεται σε ένα εκατομμύριο μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Βλέπουν ότι η συνταγή αυτή θα βάλει λουκέτο σε χιλιάδες επιχειρήσεις και θα εκτοξεύσει την ανεργία στο 25%, αλλά δε δείχνουν να νοιάζονται.

Γιατί;

H κυρία  Μέρκελ θέλει να μας τιμωρήσει επειδή ζήσαμε (με δανεικά) καλύτερα απ’ τους Γερμανούς, την τελευταία δεκαετία; Έχει στο μυαλό της την εικόνα του Ζορμπά ως μέσου Έλληνα και θέλει να τιμωρήσει τον γλεντζέ που γύριζε απ’ τα μπουζούκια την ώρα που εκείνοι ξεκινούσαν για τη δουλειά τους;

Πού θα οδηγήσει όλο αυτό;

Αρχίζω και φοβάμαι ότι η Καγγελαρία μπορεί να τραβήξει στα άκρα το σχοινί μέχρι να σπάσει. Είναι αδύνατο να πιστεύει, για παράδειγμα, ότι πρόκειται να γίνει αποδεκτός από την Ελλάδα ο ορισμός Επιτρόπου, με αρμοδιότητες υπερπρωθυπουργού. Είναι ταπεινωτικός ο όρος και προδίδει βαθιά άγνοια της Ιστορίας. Ξέχασαν οι Γερμανοί πώς αντέδρασαν οι ίδιοι όταν οι νικητές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου τους επέβαλαν εξευτελιστικούς όρους; Θέριεψε ο εθνικισμός τους και γέννησε ένα τέρας -τον Χίτλερ.

Θέλουν να στρέψουν προς τα εκεί την Ελλάδα;

Αλλά και η εμμονή στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, τι αποτέλεσμα πιστεύουν ότι θα φέρει; Θα μετατρέψει τους Έλληνες σε Ινδούς; Σε φτηνά εργατικά χέρια για την Ευρώπη; Αν αυτό είναι το σχέδιο, μάλλον δεν αντιλαμβάνονται ότι θα ξεσπάσει κοινωνική έκρηξη, με απρόβλεπτες συνέπειες. Ήδη ο αντιγερμανισμός (όχι ο αντιευρωπαϊσμός) εξαπλώνεται στη χώρα.

Είναι αδιάφορο αυτό για την κυρία Μέρκελ;

Δεν είναι λίγοι, πλέον, εκείνοι που σκέφτονται ότι  έχει αποφασίσει να οδηγήσει την Ελλάδα σε χρεοκοπία, θεωρώντας ότι ως Ευρωπαϊκή υπερδύναμη θα ελέγξει τις παρενέργειες στην Ευρωζώνη.

Αλλά τότε  δεν  μιλάμε  για καλή ή κακή πολιτική. Αναζητάμε απλώς απάντηση στο ερώτημα αν «η αλαζονεία ή ο τυχοδιωκτισμός τυφλώνει γρηγορότερα»…

Εκτός πια κι αν έχει αποφασίσει να μας οδηγήσει σε άτακτη χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.

Follow on twitter: @XrPanag

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΗ επίδραση της δίαιτας στην παιδική – εφηβική ηλικία
Επόμενο άρθροΗ Κόκκινη Γραμμή ή SOS (. — .)
Ο δημοσιογράφος Χρήστος Παναγιωτόπουλος ήταν Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega Channel επί 11,5 χρόνια. Η δημοσιογραφική του πορεία ξεκίνησε από τις εφημερίδες και τα περιοδικά το 1988. Επί 9 χρόνια ήταν πολιτικός αρθρογράφος της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ", ενώ θήτευσε ως πολιτικός συντάκτης στις εφημερίδες "24 Ωρες" και "ΠΡΩΤΗ", καθώς και στο περιοδικό "ΕΝΑ". Eργάστηκε για 2 χρόνια και στο ραδιοσταθμό "FLASH" ως αρχισυντάκτης. To 2006 τιμήθηκε με το "Βραβείο Μπότση" για το νέο μοντέλο δελτίου ειδήσεων, το οποίο καθιέρωσε στην ελληνική τηλεόραση. Το 2009 τιμήθηκε με το "Βραβείο Ευρωπαίων Δημοσιογράφων" Κων.Καλλιγάς. Γεννήθηκε στην Πάτρα, σπούδασε Μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αγάπησε τη Μουσική περισσότερο (πιάνο και κιθάρα), αλλά τελικά επέλεξε τα δύσβατα δημοσιογραφικά μονοπάτια. Από το 2003 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Εχει δυο γιους. Τον 25χρονο Αλέξανδρο και τον 9 ετών Άλκη.

23 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πολυ ωραιο το αρθρο, συγχαρητήρια! Αλλα θελω να συμπληρωσω κατι ακομα στο θεμα των πελατιακων σχεσεων κρατους πολιτων! θα ηθελα να πω το εξης:
  Γιατι δεν ψαχτηκε το θεμα με την μαυρη σακουλα και τα 5 εκατ ευρω?
  Γιατι επεσε μαυρο στην υποθεση της siemens οταν ακουστηκαν ονοματα απο δημοσιογραφους?
  Γιατι δεν απαντησε ποτε ο ΓΑΠ στην επιθεση του κ Ψυχαρη?
  Αρα το πελατιακο κρατος ξεκιναει με καποιους δημοσιογραφους και την ομερτα που υπαρχει στην τηλεοραση. προς Θεου δεν ειναι προσωπικη μομφη απλα επειδη ειστε πολυ λιγοι που γραφετε για καποια »ζεστα» ζητηματα προτιμησα να το γραψω σε καποιον που πραγματικα θα το λαβει υπ οψην του το σχολιο αυτο και οχι σε αυτους που δεν μπαινουν καν στην διαδικασια να διαβασουν τα σχολια του ιδιου τους του αρθρου.

  Σε ευχαριστω για τον χρονο σου!

  Υ.Γ Σου εγραψε ενας ακομη ανεργος στα 28 του χρονια (απο αυτη την στιγμη που σου γραφω και δεν βλεπω ΦΩΣ) ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΧΩΡΑ

 2. Από ολόκληρο το άρθρο, κρατώ την τελευταία πρόταση. Οι Γερμανοί, προφανώς, κοιτούν να υπερισχύσουν έναντι των άλλων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υιοθετώντας την πολιτική της «καμένης γης». Οδηγούν στην εξαθλίωση τους λαούς της Ευρώπης, οι οποίοι αδυνατούν να αντισταθούν, έχοντας ήδη προβλέψει με μαθηματική ακρίβεια τις δικές τους απώλειες, με αποτέλεσμα, αφού θα είναι οι μόνοι όρθιοι στο τέλος, να ηγηθούν ως μοναδική δύναμη στην δημιουργία μιας «ευρωπαϊκής ένωσης» κατά τα δικά τους πρότυπα. Όλα εξαρτώνται από το πότε οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές δυνάμεις (Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία) αντιληφθούν αυτό το τρομοσενάριο. Αν το καταλάβουν εγκαίρως, τότε ίσως να μπορέσουν να αντιδράσουν αποτελεσματικά. Αν όχι, τότε … Η Ιστορία επαναλαμβάνεται.

 3. Νομιζω οτι πριν μπειτε στην συλλογιστικη του πως σκεφτονται οι Γερμανοι πρωτα χρειαζεται αυτοκριτικη στο κάναμε εμεις τα τελευταια 2 χρόνια,ΤΙΠΟΤΑΑΑ.Και γιατι δύσμοιρος ο κ Κουτρουμανης και οχι θλιβερος και νεκρό κουτσουρο,αβουλο και ανικανο.Τι κινησεις εκανε αυτο το ατομο περα απο τον βαθυ ληθαργο,και απο το να περιμενει καθε φορα την τροικα για να νιωσει για αλλη μια φορα δυσμοιρος και στριμωγμενος μεχρι να φυγει η τροικα και αντε παλι απο την αρχη.Η μονη του κινηση ειναι το στρογγυλοκαθισμα στην υπουργικη καρεκλα και η εισπραξη του μισθου του .Καποια ιδεα για παραιτηση εστω σαν ενδειξη ευαισθησιας και αντιδρασης αυτου αλλα και των άλλων τυχαρπαστων στα υπουργεια δεν ακουστηκε ποτε.Η τροικα δεν φταιει σε τιποτα φιλε μου ,αυτα τα καθικια του κερατα που μας καθισαν σαν βδελες στον σβ ερκο μας φταινε ,κανεις αλλος…..

 4. Το να πιστεύουμε ότι κάποιος, κάπου, κάποτε θέλει να μας τιμωρήσει επειδή «διασκεδάζαμε» περισσότερο είναι το λιγότερο ατυχές. Το να εμφανίζουμε την Ευρώπη να συμπεριφέρεται σαν κάποιο/α κακομαθημένο/η δεν στέκει πολιτικά.

  Η Γερμανία έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα ακόμα Λάντερ, στη Νότια Ευρώπη αυτή τη φορά, και δεν θα την αφήσει να πάει χαμένη. Τα λιμάνια έχουν χαθεί για τους Ευρωπαίους (ελέω Κίνας) και το χαθεί η υπόλοιπη υποδομή θα είναι ήττα.

  Η Γερμανία κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνει η Ελλάδα τη δεκαετία του ’90 όταν τα Βαλκάνια και η Τουρκία κατέρρεαν. Οικονομική απόβαση και οικονομικό επεκτατισμό. Μια ειρηνική, οικονομική εισβολή συντονισμένη πολιτικά. Δυστυχώς δεν διαβάσαμε σωστά την ιστορία και δεν εκμεταλλευτήκαμε τους μετανάστες και την ιστορική συγκυρία των πολέμων στα Βαλκάνια.

 5. Αγαπητέ κε. Παναγιωτόπουλε,
  πιστέυω οτι η αίσθηση σας είναι σωστή ότι οι (συμπατριώτες μου) Γερμανοί πιστέυουν πως ο Ελληνικός πολιτικός κόσμος είναι εντελός ανίκανος για οποιαδήποτε ρήξη με το παρελθόν και οτι ουτε θέλει ούτε μπορεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή. Μα ο κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος σε αυτο το συμπέρασμα θα κατέληγε παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα τα τελευταία δύο χρόνια.
  Η γερμανική κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια πάει κόντρα στους πιό σημαντικούς γερμανούς τραπεζίτες Weber, Starck, Asmussen, Weidmann και τους μισούς γνωστούς γερμανούς οικονομολόγους οι οποίοι υποστηρίζουν οτι η μόνη ελπίδα της Ελλάδας για ανάκαμψη βρίσκεται εκτός Ευρώ μετά απο μία τακτική χρεοκοπία. Το πιό πιθανό και λογικό ειναι οτι «η Μέρκελ» να νιώθει προδομένη απο το ελληνικό πολιτικό καθεστός δεδομένου οτι έχει εκτεθεί απέναντι στη κοινή γνώμη και όχι μόνο.
  Προσθέστε σε αυτό οτι στις αρχές του 2000 η Γερμανία είχε χαρακτηρηστεί «ο ασθενης της Ευρώπης» και οτι το 2002 ο Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Schröder μαζί με τους αριστερών τάσεων Πράσινους ξεκίνησε μια τεράστια μεταρρυθμηση (Agenda 2012) η οποία του κόστησε την εξουσία και κυριολεκτικά διέλυσε τους Σοσιαλδημοκράτες, αλλά έβαλε τις βάσεις για το σημερινό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Γερμανίας (βέβαια εις βάρος των εργαζομένων οι οποίοι σε 10 χρόνια είδαν άυξηση μισθών κατα μ.ο. 4%).
  «Η Μέρκελ» περιμένει λοιπόν απο το ελληνικό πολιτικό καθεστός την ίδια προθυμία για αυτοθυσία που επέδειξε το γερμανικό πολιτικό καθεστός τότε εθελοντικά. Το κακό για την Ελλάδα είναι, οτι Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία και τελευταία Ιταλία δείχνουν τέτοια σημάδια αυτοθυσίας, θυμηθείτε πόσοι πολιτικοί έχασαν εκλογές και εξουσία σε αυτές τις χώρες.
  Το πιό πιθανό είναι λοιπόν η Γερμανία να θέλει να σπρώξει την Ελλάδα σε εθελοντική αποχώρηση απο την Ευρωζώνη χωρίς κανείς να μπορεί να στρέψει το δάκτυλο σε αυτήν και να την κατηγορήσει ως διασπαστικό στοιχείο και για αυτό τον λόγο να βάζει τέτοιου είδους προτάσεις στο τραπέζι.
  Βλέποντας τον Παπαδήμο πιστέυω οτι το έχει καταλάβει πολύ καλά και οτι προσπαθεί να το αποτρέψει. Δυστηχός το πολιτικό καθεστός στην Ελλάδα φαίνεται να είναι πρόθυμο να θυσιάσει την συμμετοχή της Ελλάδας στο Ευρώ και την ΕΕ προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία, κάτι που -ειρωνία της ιστορίας – τελικά δίνει δίκαιο στην εκτίμηση των Γερμανών.

 6. αληθεια υπαρχει κανεις Ελληνας που να ξερει οτι θα εισπραχτουν δικαια οι φοροι,θα χτυπηθει η φοροδιαφυγη,θα γινουν κατασχεσεις στους εγληματίες φοροφυγαδες,θα μπουνε λτα λαμογια που φοροκλεβουν η κανουν διασπαθηση του δημοσιου χρηματος,θα κοψει τα μπονους και τα προνομια των κοματοσκυλων της εξουσιας και την δημοσια σπαταλη, και να αντιδρα στην εγκατασταση ευρωπαίου η ακομα καλύτερα Γερμανου επιτρόπου στο υπουργειο οικονομικων; Για ποια αξιοπρεπεια μιλαμε οταν δεκαετιες τωρα τα πασης φυσεως τρωκτικα ,ελληνικα πολιτικα λαμογια εχουν ρημαξει <> τον τόπο.Εκπροσωπει κανεις απο αυτους την αξιοπρεπεια μας;Αυτοι εχουν τους προσωπικους τους λόγους να μιλανε -λες και τους νοιαζει-για εθνικη αξιοπρεπεια μην τυχων και χασουν το βαζο με το μελι,εμεις ομως ειναι δυνατον να πορευτουμε με αυτους ;ποιος τρελος το θελει αληθεια αυτο; Επιτροποι παντου φιλοι μου αν ειναι δυνατον και με τυμπανοκρουσιες κοιλας ,μονο ετσι θα δουμε ασπρη μερα και θα γλιτωσουμε απο αυτα τα πολιτικα καρκινωματα ,ειναι η μόνη λυση,δεν υπαρχει τιποτα αλλο να μας σωσει.

 7. Μήπως απλά θέλουν να μας πετάξουν απέξω και ζητούν πράγματα που ξέρουν πως ακόμη και μείς δεν μπορούμε να δεχτούμε;;;

 8. Εγω ενα εχω να πω:

  ΚΥΡΙΟΙ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΛΑΝΗΤΗ??? Αν ναι, τοτε εισαστε τρελοι….

  Καλη εξαντληση…

 9. Κύριε Παναγιωτόπουλε,
  η απάντηση (όπως θέλει ας την εξηγήσουν τα τυπάκια της αιχμής), βρίσκεται στο παρακάτω δημοτικό τραγούδι, ένα δίστιχο από αυτό:
  » Κάψανε τα Καλάβρυτα, Δίστομο και Γραμμένο…»
  Εσείς ακόμα αναρωτιέστε;
  Επίσης σημειώνω πως ο Χίτλερ δεν φύτρωσε στη Γερμανία, εξελέγη με εκλογές κανονικά.
  Σας ευχαριστώ.

 10. Εν τελει μας διαφευγει το πιο σημαντικο.αν δηλαδη αφησουμε κατα μερος τις ερμηνειες περι του τις πταιει(εγχωριες και μη)στο τελος μενει η εξης απορια.θελουμε να γυρισουμε στην προ της κρισης κατασταση??με δεδομενη την ανικανοτητα των εγχωριων πωλιτικων και τη γερμανικη αλαζονια,ερωτω, εγκαλουμαστε για κακη διαχειρηση η γιατι δεν μοιαζουμε στα βιομηχανοποιημενα κρατη??προσωπικα δεν θελω καθολου να μοιασουμε στους γερμανους και αυτο ουχι διοτι εχω προβλημα μαζι τους.αλλα γιατι αν ο γερμανος ανεπτυξε την βιομηχανια του και την τεχνολογια του ειναι διοτι αυτο διαλεξε να επενδυσει και αυτο ταιριαζει στην ιδιοσυγκρασια του.ο ελληνας θα επρεπε να ειχε πραξει αναλογως στα δικα του πλεονεκτηματα.στον ηλιο,το ελαιολαδο,τη θαλασσα και τις φυσικες επιστημες και οχι να ονειρευεται φαμπρικες και εργοστασια γιατι απλως ετσι μας ειπαν να πραξουμε.
  αναμφιβολα η συμπεριφορα των βορειων ειναι το λιγοτερο εριστικη και υποκριτικη.προκαλει εκπληξη(για βορειοευρωπαιους πολιτικους)η ταχα μου εκπληξη για τα δρωμενα στην ελλαδα.απο την αλλη δε,τι τρομακτικη ευκαιρια για τον λιγο πολυ κατωτερο των περιστασεων ελληνα να ασχολειται με τον ταδε η τον δεινα και να συνεχιζει να ριχνει σταχτη στα ιδια του τα ματια ακριβως λιγο πριν τον επιθανατιο ρογχο του που και αυτος θα βγει καταριωντας ολους τους αλλους.
  ευγε λοιπον και ο λογαριασμος στα παιδια μας.

 11. Το αρθρο & τα σχολια μυριζουναφορητα κομπλεξισμο.

  Οι Γερμανοι ειναι εθνος γιγαντων,#4 στο κοσμο,
  οι Γραικοι εθνος νανων,#30 ( (& παρακατω στο μελλον)

  Νανοι που νομιζουν οτι ειναι απογονοι ενδοξων προγονων,ενω ειναι απογονοι γραικοφωνων Βαλκανιων,εξελληνισμενοι σε αρχικο σταδιο απο…Γερμανους ( βασιλιας Οττο &» φιλελληνες «)….

  Επι της ουσιας,Οι Γραικοι πρεπει να κανουν ο,τι τους ζητουν οι δανειστες τους,
  αλλιως ας βρουν απο αλλου λεφτα να συντηρησουν το κρατος -εκτρωμα
  του 1 εκατομ. δημοσιων υπαλληλων.

  Οποιος θελει τα λεφτα του αλλου,θα μαθει να σκυβει το κεφαλι.

  Οι Γραικοι θα σκυψουν & θα προσκυνησουν…

 12. [από σχόλιο στο skai.gr]

  – (Λουκάς): Άγκελα, εσύ? Εδώ Λουκάς, ελπίζω να μην ενοχλώ. Κοίτα, εδώ είναι ζόρικα τα πράγματα και θα ήταν τρέλα να περάσουμε τα μέτρα ξεροσφύρι. Μπορείτε να βάλετε ένα χεράκι? Να φανούμε πως κερδίσαμε μια μάχη.

  – (Άγκελα): Aber natuerlich lieber Lukas. Πως θα σου φαίνονταν να έβαζα τον Βιετναμέζο μου να ζητήσει επιτροπεία?

  – (Λουκάς): Χίλια ευχαριστώ, είσαι γλύκα. Θα τα πούμε στη Σύνοδο. Φιλιά.

  – (Άγκελα): Μην το συζητάς, για αυτό είμαστε εδώ. Bis bald, Lukas.(κλικ – κλείνει το τηλέφωνο)

  – (Άγκελα): [προς τη γραμματέα] Πάρε μου σε παρακαλώ τον Νικολά. Βρήκα τρόπο να πουλήσει λίγο μούρη στη Σύνοδο μιας και τώρα ζορίζεται προεκλογικά.

 13. θα ελεγα να φησουμε τα καθε ειδους κλισε ενθεν κι εκειθεν (ο Ελληνας ουτε Ζορμπας ειναι πλεον,ουε πινει ουζο αλλα ουισκι, ουτε και χορευει συρτακι,ουτε και την ζωη του την εχει με μια τοση χαλαροτητα. Και ο Γερμανος ουτε ειναι ο εθνικιστικα σκεπτομενος,ουτε ειχε αποψη περι του τι γινεται στην χωρα μας-μεχρι την δηλωση αρχες 2010 στο Βερολινο του Ελληνα Πρωθυπουργου πως κυβερναει μια διαφθαρμενη χωρα και τα οσα βγηκαν στην δημοσιοτητα μετα απο τους ιδιους τους πολιτικους και ελεγχους- ουτε κι ονειρευοταν να μπει με κρανη και τανκς σε αλλες χωρες,ουτε και ζηλευει τον ηλιο κλπ ιδιως αν εχει παει σε ελληνικο νοσοκομειο)και να προσηλωθουμε στο προβλημα;
  Μου κανει εντυπωση, Ισπανοι,Πορτογαλοι,Ιρλανδοι εχουν ματωσει και ματωνουν ακομα, αλλα απο αυτους ουτε κουβεντα ενδεδυμενη με κλισε; Μονο εμεις εμμενουμε να συντηρουμε ενα απο ολους αποδεδειγμενα πανακριβο και αναποτελεσματικο Κρατος (εμμενω στον ορισμο πανακριβο συνδεδεμενο με αναποτελεσματικοτητα!) κι να αφηνουμε συντεχνιες να καθοριζουν το μελλον κατα πως τους βολευει και αρεσει;
  Πρεπει να ξερουν ολοι οσοι δεν πληροφορουνται σε ξενα εντυπα, πως ολα τα γερμανικα εντυπα ξεκαθαριζουν πως δεν γινεται να μειωθει ο μισθος ιδιωτικου τομεα κι αλλο κατω απο 500 ευρω! Πως δεν παει αλλο και αρα χρειαζονται αντικινητρα αναπτυξης. Αλλα και πως το δημοσιο ,το κρατος θα πρεπει να εκμοντερνιστει χωρις να ταλαιπωρει τον πολιτη! Και να καθισταται κατα αυτον τον τροπο πελατειακο..
  Πολυ απλα η…προτερη εμπειρια της κατασπαταλησης κοινοτικων κονδυλιων (υπο την μορφη της επανεισαγωγης λαδιου απο γερμανια,αλλα απλα επειδη και μονο καποιοι συνεταιρισμοι για χρονια καρπωθηκαν κονδυλια χωρις να χτισουν μια μοναδα τυποποιησης λαδιου!) τους εχει οδηγησει σε αμφιβολια περι του ποσο φερεγγυοι ειμαστε σαν συνεταιροι. Το ποσο μετραει η τζιφρα μας, το δωσιμο του χεριου; Μεχρι στιγμης και στη νυν κυβερνηση εχουμε παιχνιδια με τα ηξεις, αφιξεις ουκ κλπ.
  Τα κλισε περι εργατικοτητας τα αντιπαρερχομαι επισης, επειδη οι γερμανοι δουλευουν λιγοτερο απο τους ελληνες, αλλα κατα περιργο τροπο ειναι η λιγοτερη ωραριακα εργασια τους πιο παραγωγικη! Αρα επανερχομαστε σε ποιοτικες αναλυσεις.
  Πολυ σωστα γραφει καποιος, οταν στην γερμανια οι σοσιαλδημοκρατες περασαν νομους δια πυρος και σιδηρου βασει των οποιων υπαρχει μερικη απασχοληση, δουλειες 400ευρω κλπ με αποτελεσμα μια αναπτυξη που οδηγει και σε απασχοληση κι ανταγωνισμο (σε αυτο διαφωνω καθετως γιατι δεν γινεται να στηριζεις ανταγωνισμο μονο και μονο σε χαμηλα,παγωμενα ημερομισθια!)και χαριν αυτων σε κρισιμη περιοδο επιβιωσε η βιομηχανια της!;Οταν με την Λιμαν Μπραδερς θεσπιστηκε η μειωμενη εργασια (δηλ λιγοτερες ωρες χωρις αποζημιωση και αρα λιγοτερο εισοδημα!) με την προυποθεση της μη απολυσης εργατικου δυναμικου απο εταιρειες κλπ… καθονται κι ακουνε πολιτικους που ΞΕΡΟΥΝ πως εχουν τα πραγματα να δισταζουν και να λενε τη μια αυτο και την αλλη το αλλο..
  Καμια αυτοκριτικη λοιπον; Σιγουρα οι κορωνες εγιναν κι απο εκει αλλα και απο εδω το τι 4 Ραιχ εχει παιξει δεν συζηταω! Αλλα και αυτο απο το 2010 γιατι ρπιν ηταν ολα καλα και υπηρχε χρημα και καμια διαθεση εξοικονομησης πορων κλπ..Οταν εσφιξαν τα πραγματα ανακαλυφθηκαν ξανα τα Ραιχ και λοιπα.
  Σε ενα μονο συμφωνω: στην πιθανοτητα να σηκωθει η Ελλαδα και να εγκατελειψει το κοινο νομισμα με ολες τις αρνητικες συνεπειες. Αυτο θα ηταν ενα πρωτης ταξεως μαθημα προς λοιπα μελη. Μονο αυτο το σεναριο θα μπορουσε να ειναι που μας οδηγει σε μια ακραια σταση, μαζι με την απλα κομματικη νοοτροπια, του ποιος θα παρει την κουταλα στην χωρα μας.
  Η απειλη επιτροπου επιασε τοπο. Ηδη συμφωνηθηκε να θεσπιστει συνταγματικο οριο χρεους, το οποιο μολις ξεπερνιεται θα οδηγει αυτοματως σε κυρωσεις. Δεν ηταν λοιπον αυτος ο στοχος,αλλα αυτος που επιτευχθηκε.
  Οπως και ο επομενος γιατι δεν ειμαστε ΗΠΑ να εχουμε μια κυβερνηση στην Ουασιγκτον και να εκπροσωπει ολες τις πολιτειες με μια τραπεζα και κοινη πολιτικη που να ενισχυειε και ενα κοινο νομισμα! Οχι, ο καθενας κανει ο,τι του κατεβει και θετει τους δικους του ορους και βετο. Και οσο ειναι ετσι και οσο αντιμετωπιζουν αφερεγγυους πολιτικους που δνε τηρουν τις δεσμευσεις τους και δεν θελουν να σπασουν το πελατειακο κρατος που γεννησαν οι ιδιοι, φυσικο ειναι και να αρνουνται να βαλουν κι αυτοι την υπογραφη τους και να αναλαβουν τις αμαρτιες καποιων αλλων,οταν τον δικο τους λαο τον εχουν οδηγησει σε καποιες θυσιες!
  Σωστες η λαθος, ακομα και οι Ισπανοι πηραν δυσκολα μετρα και οι Ιταλοι κλπ. Μονο εμεις καθομαστε να μαδαμε μαργαριτες κι αυτο μονο και μονο λογω επερχομενων εκλογων. Και πελατειας!
  Οχι λοιπον ουτε αχτι μας εχει ,ουτε να μας διαλυσει θελει, γιατι απο το 1975 και μετα μας εδινε ανετα πακτωλο κονδυλιων. Απλα οταν βαζεις μια υπογραφη κοιτας και να την τηρεις και οταν ο συμβαλομενος διαπιστωνει καποια αφερεγγυοτητα, θα τριξει τα δοντια του!

 14. @harrysmatical
  Πραγματικα ειναι ευκολο να παπαρολογουμε στο διαδυκτιο.ακομπλεξαριστο αγορι γιατι δεν πας να ζησεις με τους γιγαντες γερμανους??η μηπως εισαι γερμανος??οχι,το βρηκα!εισαι βαλκανιος γραικοφωνος αριστοκρατης και εχεις ηδη προσκυνησει.γουσταρω παντως τα κριτηρια σου.οικονομικα και μονο.μιλαμε οτι η αποψη σου εχει ευρος και επιχειρηματα.για να μην το ζαλιζουμε πολυ,αλλαξε το ονομα σου σε οττο και συνεχισε τα φιλελληνικα σου σχολια.
  εμεις οι κομπλεξικοι εχουμε αναγκη ακομπλεξαριστους γκαουλαιτερ σαν και του λογου σου.
  ευγε

 15. «Το 2012 θα είναι η χρονιά της κατάρρευσης του ευρώ – Βρετανικές προφητείες για τις λεπτομέρειες που θα οδηγήσουν στην κατάρρευση θέτουν ως τραγικό πρόσωπο τη Merkel»
  Μήπως η Merkel είναι ο νέος Χίτλερ που θέλει να πάρει την ρεβάνς των προηγούμενων δυο πολεμικών συντριβών (εδώ μπαίνουν οι Άγγλοι) με την οικονομική κατάληψη της Ευρώπης;
  Οι Γάλοι μάλλον δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι τους σκαρώνει η Γερμανία!!!
  Στην αρχή φαίνεται ότι τα σχέδια τους βαδίζουν καλά.
  Οι χώρες υποτάσσονται (οικονομικά) αλλά έτσι έγινε και στο 2ο πόλεμο, αλλά στο τέλος η συντριβή της Γερμανίας ήταν ολοκληρωτική, (δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι και τότε η μόνη που δεν ήτανε κάτω από την Γερμανική μπότα ήταν η ΑΓΓΛΙΑ (όπως και τώρα) καθώς και η Αμερική.
  Μήπως επαναλαμβάνεται η ιστορία και στον 4ο παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο (3ος, ο ψυχρός) που ήδη έχει ξεσπάσει;;;

 16. Κυριε Παναγιωτοπουλε συγνωμη που δεν μπορω να δκρυσω. Χωρις ιχνος ειρωνειας και σας το λεω εγκαρδιως και ειλικρινως. Δεν με λυπει καθολου το γεγονος οτι δεν θα δημοσιευσετε τις παρακατω γραμμες. Αλλωστε δεν το κανω για λογοτς προβολης. Μακρια απο μενα αυτα. Αλλα εχωντας πληρωσει επι 20 συναπτα ετη ΤΕΒΕ πιστευω οτι εχω το «δικαιωμα» να πω το εξης: «Γιατι τις παραπανω γραμμες, που μολις παραπανω παραθεσατε, δεν βγαινετε στο δελτιο των 8, στο οποιο ειστε και γενικος δερβεναγας, να μας πειτε? Στο μοναδικο καναλι που εχει ΠΙΑ δελτιο των 8, γιατι τα αλλα η DIGEA τους παραποιησε το σημα. Ευχαριστω!!!!

 17. harysmatikal
  Α,μαλιστα.φιλε οττο ψηφοφορε της ντορας.harrysmatikes οντως οι μπουρδες σου,εχουν καλη χρηματιστηριακη αξια αλλα η αγορα μου στην οποια απευθυνεσαι συμφωνα με την αρβανιτικη εταιρεια αξιολογησης «Μουτις»υποβιβασε τα λεγομενα σου
  στην κατηγορια «σκουπιδι».
  χαιρετισματα στους γραικοφωνους.
  υγ.οταν πας στη γερμανια μην ξεχασεις να φιλησεις το χωμα η αν προτιμας ηλεκτρικες συσκευες της siemens

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here