Χρυσόστομος Σχινάς: Από τα παρκέ των γηπέδων στον «αγώνα» για το Μαρούσι

0
561

Ως διαιτητής έχει “σφυρίξει” τους περισσότερους τελικούς ελληνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλων μπάσκετ αλλά και διεθνείς απαιτητικές αναμετρήσεις και πολύ μεγάλα παιχνίδια. Ως δικηγόρος έχει κερδίσει εκατοντάδες μεγάλες δίκες στα ελληνικά δικαστήρια, διετέλεσε Νομικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπήρξε Αντιπρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής Νέου Αθλητικού Νόμου. Μετά από τόσους αγώνες σε γήπεδα και δικαστήρια ο Χρυσόστομος Σχινάς αποφάσισε να δώσει ακόμη έναν: Στις αυτοδιοικητικές εκλογές κατεβαίνει υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Μαρούσι στο πλευρό του Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΡΕΦΕΡΙ

Ο Χρυσόστομος Σχινάς (περισσότερο γνωστός ως Τόμι στο φίλαθλο κοινό) γεννήθηκε το 1970 και μεγάλωσε στην Καλαμάτα, από όπου και κατάγεται από την πλευρά του πατέρα του ενώ από την πλευρά της μητέρας του έχει ρίζες και από το Μουζάκι Καρδίτσας.

Στα γήπεδα του μπάσκετ μπήκε από πολύ μικρός. Αρχικά ως παίκτης στον Ποσειδώνα Καλαμάτας και στο Ναυτικό Όμιλο. Ο άθλος της Εθνικής Ελλάδος το 1987 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ εκείνης της χρονιάς ήταν το ερέθισμα για να ασχοληθεί με τη διαιτησία, σπουδάζοντας ταυτόχρονα στη Νομική Αθήνας.

Τα πρώτα χρόνια στην Αθήνα και παράλληλα με τις σπουδές του ξημεροβραδιάζεται στο παρκέ, καθώς σφυρίζει τον ένα αγώνα μετά τον άλλο για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ. Ανεβαίνει τις κατηγορίες μία προς μία μέχρι την κορυφή, γίνεται Μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Αθηνών ενώ συνεργάζεται και με τη FIBA.

Ταυτόχρονα, ολοκληρώνει τις σπουδές του και γίνεται μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, ενώ με τη νομική του ιδιότητα γίνεται αναπληρωτής συντονιστής της νομοπαρασκευαστικής και νομοτεχνικής επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και Νομικός Σύμβουλος Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ
Πατέρας 2 παιδιών ο Χρυσόστομος Σχινάς κατοικεί με την οικογένειά του στον Άγιο Θωμά Αμαρουσίου από το 2006.

Το «μικρόβιο» της ενασχόλησης με τα κοινά υπήρχε μέσα του από τη σχολική μου ηλικία και όπως λέει τον αντιπροσωπεύει απόλυτα η ρήση του Θουκυδίδη στον Επιτάφιο του Περικλή, «τόν τε μηδέν τῶνδε μετέχοντα οὐκ ἀπράγμονα ἀλλ’ ἀχρεῖον νομίζομεν». Αυτή η αγάπη του για το κοινό καλό των φίλων και συμπολιτών του ήταν που τον ώθησε να θέσει υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του δήλωσε: «Καταλυτικό ρόλο στην απόφασή μου να δραστηριοποιηθώ στο Μαρούσι, την πόλη που ζω τα τελευταία δεκατρία χρόνια, έπαιξε το γεγονός ότι επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Εποχή» είναι ο κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ένας άνθρωπος εγνωσμένου κύρους που πιστεύω ότι πραγματικά μπορεί να αλλάξει το Μαρούσι και να το κάνει μία πόλη ανθρώπινη για όλους τους πολίτες οι οποίοι πρέπει να αποτελέσουν τον πρωταγωνιστή αυτής της προσπάθειας. Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου. Όντας μάχιμος δικηγόρος και διεθνής διαιτητής καλαθοσφαίρισης για περίπου τρεις δεκαετίας, πιστός στις αρχές της νομιμότητας, της διαφάνειας, της αλληλεγγύης, της ακεραιότητας και της πειθαρχίας, δεσμεύομαι ότι θα φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας και θα κάνω το καλύτερο δυνατό για το Μαρούσι μας, την πόλη που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας” .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here