Ξυδάκης: Δεν είμαστε στη Σ. Αραβία να κόβουμε χέρια

1
61

Υπεραμύνθηκε της απόφασης για χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ εντάσσοντάς τη στο πλαίσιο της διεθνούς πρακτικής να χορηγούνται άδειες σε κρατουμένους.

«Έχουμε προσαρμόστει σε ένα σύστημα σωφρονισμού διαφορετικού από αυτό που ίσχυε στο μεσαίωνα. Εφαρμόζουμε ένα σύστημα πιο ανθρώπινο. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά προσπαθεί να σωφρονίσει» είπε και συμπλήρωσε: «Είμαι υπέρ της μεγαλόψυχης, σκληρής, αυστηρής αλλά μη εκδικητικής δημοκρατίας. Δεν είμαστε στη Σαουδική Αραβία να κόβουμε χέρια και πόδια».

Σχετικά με τον Δημήτρη Κουφοντίνα είπε ότι «καταδικάστηκε αμετάκλητα για τις πράξεις του. το δικαστήριο δεν κρίνει ιδέες αλλά πράξεις» ενώ σημείωσε ότι «καλώς βγήκαν από τη φυλακή και οι χουντικοί. Ο Παττάκος βγήκε από τη φυλακή με ανήκεστο πράξη της υγείας του ενώ δήλωνε αμετανόητος για τις πράξεις του και έβριζε τη Δημοκρατία. Ττι θα κάνουμε, θα πάρουμε αυτόν τον γέροντα, ας πούμε λίγο ξεκούτη, και να το δώσουμε βορά στα κανάλια; Δεν μπορούμε να περάσουμε σε καθεστώς αυτοδικίας».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ναι δεν είμαστε στη Σαουδική Αραβία να κόβουμε χέρια, «ειμαστε στο Μπανανιστάν που η ανθρώπινη ζωή κοστίζει 25 ΕΥΡΩ και άντε 10-15 χρόνια φυλακή. Δηλαδή ο Κουφοντίνας δικάστηκε 1,4 χρόνια για κάθε φόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here