Ξύλο και χημικά στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς

0
80

Ξύλο έπεσε ξανά στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για τους πλειστηριασμούς. Μέλη της ΛΑΕ υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και του κινήματος «Δεν πληρώνω» προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και άνοιξαν τις λαμαρίνες που ήταν τοποθετημένες γύρω από το κτίριο.

Οι άνδρες των ΜΑΤ «απάντησαν» με δακρυγόνα και ακολούθησαν χαοτικές σκηνές, καθώς διαδηλωτές έδιναν μάχη… σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μια γυναίκα τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Nωρίτερα η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία, η οποία προβλέπει αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον παρεμποδίζει πλειστηριασμούς.

Με την ίδια τροπολογία τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση τριών ή έξι μηνών κατ΄ελάχιστο όριο), όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας η διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, οι ρυθμίσεις αυτές υπαγορεύονται από λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος που αποσκοπούν αφενός στη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσον ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αφετέρου στην εξασφάλιση της έννομης προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών.

Ξύλο και χημικά στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here